Psykolog

Sista ansökningsdag 2022-05-26
Arbetsplats Nära vård digitalt
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH207/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du vara med och göra mer för fler?

Nära vård digitalt utökar verksamheten med en psykolog med placering i arbetsgruppen KBT via nätet. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Välkommen att söka till vårt kompetenta team som tar hand om varandra och där gott samarbete är en självklarhet! Vill du kunna vara med i förändringsarbete och kunna utforma din arbetsdag utifrån egna önskemål? Då är detta arbetsplatsen för dig.

Detta är en anställning där du är med och driver arbetet med att öka tillgängligheten till kvalitetssäkrad behandling för psykisk ohälsa. Du får chansen att både arbeta kliniskt med internetbaserad behandling och bedriva utvecklingsarbete inom detta område. Nära vård och hälsa utvecklas för att möta befolkningens behov gällande psykisk ohälsa och söker dig som är legitimerad psykolog och vill vara en del av utvecklingen i Nära vård och hälsa.

Region Uppsala och Nära Vård och Hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. Vi tillämpar flexibelt arbetssätt, som innebär att du har möjlighet att arbeta hemifrån viss del av din arbetstid. Som en viktig del i att arbetet kvalitetssäkras erbjuder vi en strukturerad introduktion och regelbunden handledning. I arbetsgruppen finns i dagsläget 10 psykologer, en psykologiskt ledningsansvarig, PTP-psykolog, psykologassistenter och administratör.

Ditt uppdrag

Målgruppen för KBT via nätet är idag vuxna med depression, sömnsvårigheter, paniksyndrom, social ångest eller stress och utmattning, oavsett vilken vårdcentral de är listade på. Under 2022 kommer även fler behandlingsprogram att implementeras. Ditt uppdrag inom KBT via nätet innebär att bedöma screeningresultat, genomföra bedömningssamtal via video eller fysiska besök samt att behandla de patienter som deltar i textbaserade behandlingsprogram. I våra ångestbehandlingar använder vi också virtual reality (VR), och vi har flera planerade forskningssamarbeten i verksamheten. Stort fokus läggs på löpande uppföljning av våra behandlingsresultat via kvalitetsregistret SibeR. På så sätt kan vi arbeta med att ständigt förbättra våra rutiner och arbetssätt. Som psykolog inom KBT via nätet deltar du i våra förbättringsarbeten, och har möjligheter att bedriva utvecklingsarbete inom uppdraget. 

Din kompetens

Vi söker en psykolog med KBT-inriktning som brinner för att sprida och arbeta med evidensbaserade behandlingsmetoder. Du har erfarenhet av arbete med bedömning och behandling av depression och ångeststörningar. Erfarenheter av internetbaserad behandling, arbete inom primärvård, intresse av digital utveckling och arbete i projektform är meriterande. Stor vikt läggs vid att du har kapacitet att arbeta självständigt och strukturerat samt att du är kvalitetsmedveten. Du har en god förmåga att samarbeta och motiveras av att utveckla verksamheten. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vår verksamhet

Nära vård digitalt är en enhet med syftet att samordna, utveckla och projektleda digitala tjänster som patienterna efterfrågar och skapa en hög tillgänglighet på evidensbaserad vård. Vi vill även förbättra samarbetet internt och externt samt skapa större synergier mellan verksamheterna gällande digital vård. På Nära vård digitalt erbjuds KBT via nätet till alla invånare i Region Uppsala.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten och om oss är du välkommen att kontakta Ellen Hven t.f gruppchef på KBT via nätet, ellen.hven@regionuppsala.se alternativt Karin Kanon, Verksamhetschef, karin.kanon@regionuppsala.se
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänligen bifoga legitimation, CV samt kurs- och utbildningsintyg till din ansökan. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vil ha din ansökan senast 26 maj.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.