Överläkare neonatologi

Sista ansökningsdag 2022-05-26
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS625/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom sektionen för neonatologi finns utöver Intensivvårdsavdelningen för nyfödda 95F, en neonatal uppföljningsmottagning, en växande verksamhet för andningsregistreringar av barn samt en stor verksamhet för barnsjukvård i hemmet. Intensivvårdsavdelningen för nyfödda 95F fungerar som center för högspecialiserad intensivvård (inklusive nyföddhetskirurgi) för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten även en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande nyfödda.

Dina kvalifikationer

För sökande till tjänsten krävs specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin samt neonatologi.
Därutöver fordras klinisk erfarenhet av neonatologi om minst 5 års heltidstjänstgöring efter erhållande av specialistkompetensbevis. Vidare fordras dokumenterad medicinsk kunskap och skicklighet samt transport-, undervisnings- och forskningserfarenhet. Du ska vara disputerad och aktiv forskare inom neonatologi.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.
Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Neonatologi, Erik Normann, 018-611 96 28
Facklig kontaktperson UAL, Johanna Ejdersten, 0721-41 89 25

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.