Psykolog till könsidentitetsmottagningen barn- och ungdomspsykiatri

Sista ansökningsdag 2022-05-25
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS626/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för barn- och ungdomspsykiatri riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna upp till 17 år och omfattar både öppen- och slutenvård. Vi söker nu en psykolog till könsidentitetsmottagningen för barn och ungdomar. 

Mottagningen är en interdisciplinär verksamhet med uppdrag att bedöma, utreda och vid behov behandla barn och ungdomar som söker vård för misstänkt könsdysfori och ofta har en önskan om könsbekräftande åtgärder/behandlingar. Mottagningen är en specialiserad enhet som tar emot patienter från Mellansverige vilket innebär att samverkan med inremitterande ingår. Arbetet bygger också på ett nära samarbete med affektiva enheten på BUP, könsidentitetsmottagningen för vuxna samt vårdgrannar inom endokrinologi, logopedi och plastikkirurgi.

Mottagningen eftersträvar att arbeta evidensbaserat och utifrån standardiserade vårdprocesser. Vi ser gärna att du är intresserad av utvecklingsfrågor då vi arbetar med att utvecklas som mottagning. I mottagningens uppdrag ingår också utbildning och fortbildning av vårdgrannar. Mottagningen bedriver forskning, som en integrerad del i det kliniska arbetet. Som nyanställd hos oss får du en mentor, en grundlig introduktion samt klinisk handledning. 

Ditt uppdrag

Arbetet som psykolog innebär att du primärt är delaktig i att bedöma och utreda könsdysfori, men även stöd och viss behandling ingår under utredningstiden. Kontinuerligt samarbete med föräldrar och vårdgrannar är en naturlig del av arbetet. Att vara psykolog på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. 

Din kompetens

Legitimerad psykolog med intresse och erfarenhet av utrednings- och behandlingsarbete med individer med komplex psykiatrisk problematik. Tidigare intresse och erfarenhet av hbtqi-frågor och könsdysfori är meriterande. Du trivs med att jobba i nära samarbete med teamkollegor. Du är inte bara en skicklig psykolog, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi är idag lokaliserade i Psykiatrins Hus, ing 10, Akademiska sjukhuset. Arbetet är förlagt till vardagar dagtid. Du arbetar i team med kompetenta kollegor. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef Susanna de Connick 018-617 16 06 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.