Säkerhetssamordnare med inriktning informationssäkerhet - Uppsala

Sista ansökningsdag 2022-05-25
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS628/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Akademiska sjukhuset arbetar för att skapa en säker och trygg miljö för de som vistas i sjukhusets lokaler, patienter, medarbetare, förtroendevalda, studerande och andra besökare.

Vår verksamhet

Tjänsten som säkerhetssamordnare är placerad på säkerhets- och miljöenheten som utgör en stödfunktion för sjukhusets ledning och verksamheter i frågor som rör säkerhetsarbetet på sjukhuset. Enheten arbetar med frågor inom bland annat brandsäkerhet, hot och våld, stöld, inbrott, tillträdesskydd, informationssäkerhet och säkerhetsskydd.

Ditt uppdrag

Det övergripande målet med tjänsten som säkerhetssamordnare med inriktning informationssäkerhet är att uppnå och upprätthålla en god säkerhet som är anpassad till verksamheters behov, rättsliga krav och hotbild. Du kommer att ha mycket kontakter både inom och utanför sjukhuset. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, utveckla och integrera säkerhetsfrågorna inom förvaltningen främst kopplat till säkerhetsskydd och civilt försvar. 

I din roll som säkerhetssamordnare för Akademiska sjukhuset kommer du att utgöra en stödfunktion där följande arbetsuppgifter ingår:

  • stödja framtagandet av rutiner och instruktioner
  • driva och utveckla informationssäkerhetsarbetet i den egna förvaltningen i linje med regionens övergripande informationssäkerhetsarbete
  • arbeta i informationssäkerhetsfrågor i samverkan med förvaltningens dataskyddsamordnare och enheten för digital utveckling
  • öka kunskapen om säkerhetsskydd inom förvaltningen
  • omvärldsbevaka avseende trender och risker inom säkerhet
  • delta i revisioner och uppföljning av informationssäkerheten mot interna funktioner och externa leverantörer gällande informationssäkerhet
  • följa upp och rapportera efterlevnaden av informationssäkerhetsarbetet
  • delta i interna och externa nätverk med koppling till säkerhetsarbetet
  • utveckla och utarbeta styrdokument inom ansvarsområdet
  • vara kravställare mot interna funktioner och externa leverantörer gällande informationssäkerhet

 

Dina kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning för arbetet och god erfarenhet av säkerhetsarbete, gärna med tonvikt på regelverk, säkerhetsskydd, säkerhetsskyddsavtal och ärendehandläggning. Du har ett mycket gott säkerhetsmedvetande och är van att hantera skyddsvärd information.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete. Du har även erfarenhet av informationssäkerhetsfrågor inom till exempel offentlighet- och sekretesslagen och dataskyddsförordningen. Din förmåga att se helheter och förstå frågeställningar utifrån olika perspektiv är central och det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med krisberedskap, civilt försvar, säkerhetsskydd samt fysiska säkerhetsfrågor. Har du erfarenhet av arbete i en målstyrd politisk organisation och god kännedom om Akademiska sjukhuset är det också meriterande.

Din kompetens

Som person är du utåtriktad, kommunikativ och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är strukturerad, noggrann och van att arbeta med flera frågor parallellt.

Vi erbjuder

Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Fredrik Tedenlind, Säkerhetschef 018-611 22 79
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.