Verksamhetschef

Sista ansökningsdag 2022-05-25
Arbetsplats Enköpings Husläkarcentrum
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH211/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för Enköpings Husläkarcentrum!

Som verksamhetschef vid Enköpings husläkarcentrum leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. Du ingår i ett mindre nätverk där du och dina chefskollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Utöver det samlas samtliga chefer en dag varje månad för information, dialog och kompetensutveckling. Som verksamhetschef har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Ditt uppdrag 

Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Din kompetens

Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, och utbildning inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om har erfarenhet från forskning, utbildning och utveckling. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Enköping.

Vår verksamhet

Här på Enköpings husläkarcentrum arbetar vi för att ha en bra arbetsmiljö och nöjda patienter, vilka kommer från både tätort och omkringliggande landsbygd. Vi har cirka 11 500 listade patienter och är 60 medarbetare som arbetar med patienten, i team på mottagningen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer – tillsammans för din hälsa. 

Vår verksamhet är bred och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade, inkluderat ungdomsmottagning, barnmorskemottagning och BVC med tillhörande familjecentral. Enköpings Husläkarcentrum har även inom sin verksamhet jourmottagning och husläkarmottagningen för hemlösa i Enköping. Till verksamheten hör dessutom filialen i Fjärdhundra, där personal i Enköping också kan vara tillfälligt placerad. Hos oss kommer du till sålunda en mångsidig och aktivt växande arbetsplats, där du som verksamhetschef är en viktig aktör i omställningsarbetet inom effektiv och nära vård.

Husläkarmottagningen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala och ligger centralt i anslutning till Lasarettet i Enköping. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö och förmåner som gör skillnad (läs om förmånerna här).

Vill du veta mer?

För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta Verksamhetsområdeschef Anne Johansson
tel. 018-6172311 eller via mejl; anne.johansson@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga  CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 25 maj. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.