Sjuksköterska akutvårdsavdelning 30C (AVA)

Sista ansökningsdag 2022-06-12
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS534/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du sjuksköterska och intresserad av akutsjukvård? Är du driven och vill vara med på vårt redan påbörjade arbete med att skapa en avdelning där vi trivs tillsammans och ger våra patienter den allra bästa vården.

Vår verksamhet

På akutvårdsavdelning 30C AVA vårdar vi patienter som främst har en internmedicinsk diagnos. Vi har 20 vårdplatser fördelat på 4 team. Till oss kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på akutmottagningen, alternativt efter vård på en intermediärvårdsavdelning. Vårdtiderna är korta vilket innebär ett högt in- och utflöde av patienter som måste planeras och koordineras. Vi arbetar aktivt med personcentrerad vård. 

Avdelningen är under ständig utveckling och vi vill att du som medarbetare ska få chans att aktivt delta i att bygga och utveckla verksamheten så att svårt sjuka patienter kan vårdas under goda förutsättningar på en avdelning där personalens arbetsmiljö står i fokus. Här satsar vi på utbildning, utveckling och olika förbättringsarbeten. Vår gemensamma erfarenhet och olika idéer till lösningar är det som gör vår avdelning framgångsrik.

Vi tror på ett närvarande och coachande ledarskap och att du som ny sjuksköterska ska kunna känna dig trygg på din nya arbetsplats. För oss är DU viktig.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss kan vi utlova ett spännande och omväxlande arbete där du möter ett stort antal patienter med olika typer av diagnoser. Det ställer såklart höga krav på dig och din kunskap, men det gör också arbetet intressant och utvecklande. Till AVA kommer patienter med bröstsmärta, hjärtarytmier, hjärtsvikt, infektioner, diabetes, intoxikation, lungembolier och ven tromboser. Patienternas övervakningsbehov är varierande, men vanligt är att de behandlas under övervakning i cirka tre dygn. Här vårdas också patienter som har behov av ständig hjärtövervakning på grund av medicinsk orsak.

För oss är det av stor vikt att du får utvecklas och växa i din roll som sjuksköterska. Därför är utbildning och individuell kompetensutveckling något som vi lägger fokus på. Ett exempel på detta är att när du börjar här kommer du att få en omfattande introduktion både teori/praktik för att du ska känna dig trygg och få en stabil grund att stå på. Vidare erbjuder vi studiedagar 4ggr/år där även S- HLR och andra utbildningar ingår. Alla nyexaminerade sjuksköterskor erbjuds att delta i kliniska utvecklingsåret som är 20% av din arbetstid.

Din kompetens

 

  • Du är legitimerad sjuksköterska och meriterande är om du har några års erfarenhet av akutsjukvård eller motsvarande. För övrigt är även du som ännu inte har hunnit skaffa dig lika mycket erfarenhet välkommen att söka.
  • Du är målmedveten, flexibel och gillar utmaningar
  • Du är tillmötesgående, trivs med att arbeta i team och vill ständigt förbättra och utveckla avdelningen.
  • Du sätter patienten i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete
  • Du är positiv och vill skratta på din arbetsplats

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt till vård oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värderingar.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning, på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar rotationstjänstgöring.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Carina Vennström, avdelningschef tel: 018-617 10 87
Ulrika Eriksson, gruppchef tel: 018-617 27 35
Viktor Knaust, gruppchef tel: 018-617 50 96

Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.