Avdelningschef psykiatriavdelning 4A

Sista ansökningsdag 2022-06-03
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS631/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde Psykiatri vid Akademiska sjukhuset är organiserad i fem subspecialiserade sektioner där sektionen beroende- och neuropsykiatri ingår.   Psykiatriavdelning 4A, har 11 platser och är inriktad mot patienter med affektiva diagnoser och beroendeproblematik inkluderat patienter med en komplicerad smärtproblematik och ett iatrogent beroende, där vi har ett nära samarbete med smärtcentrums specialistläkare och LARO-mottagningen för utredning och behandling. Avdelningen tar emot patienter både med akuta tillstånd samt planerad vård och har ett nära samarbete med öppenvården kring planering och inför utskrivning.

Vi finns i moderna lokaler i på Akademiska sjukhusets kärnområde med kort gångavstånd från Uppsala Resecentrum. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet med tillgång till en egen FoUU-grupp inom sektionen. Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan.

Ditt uppdrag

Som avdelningschef är du en del av sektionens ledningsgrupp och har biträdande verksamhetschef som närmaste chef.  I ditt uppdrag ingår ansvar för ekonomi, personal och kvalitet samt ansvar för att leda, följa upp och utveckla verksamheten. Du ger medarbetarna tillgång till daglig direkt eller indirekt ledning samt genomför medarbetar- och lönesamtal med personalen. En viktig del är att rekrytera och bemanna enligt de bemanningsmål som finns för verksamheten. Som avdelningschef har du ett delegerat ansvar för ekonomi och arbetsmiljö. Som avdelningschef har du nära samarbete med biträdande verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig läkare i ledningen av verksamheten.

Dina kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med relevans för hälso- och sjukvården och erfarenhet av psykiatrisk vård. Vi ser gärna att du har tidigare chef/ledarskapserfarenhet. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap och därutöver både lyhörd och drivande. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda team. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Vid tillsättningen kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad heltid. Inför anställning tas utdrag från misstanke- och belastningsregistren.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef Åsa Magnusson 018-617 03 56

Facklig kontaktpersoner nås enligt nedan kontaktuppgifter:
Vårdförbundet: Cornelia Nordin 018-611 700 11
SACO: Thomas Palm 018-611 123 29

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset