Sektionschef till barnsektionen inom AnOpIVA

Sista ansökningsdag 2022-05-27
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS634/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Verksamhetsområdet har idag ca 850 medarbetare. Inom verksamheten finns anestesi- och operationsavdelningar, barn- och vuxenintensivvård, pre- och postoperativ vård, dagkirurgisk verksamhet, sterilteknisk avdelning och luftburen intensivvård.

Barnsektionen

bildades inom AnOpIVA 2018. Där samlades anestesi, operation, uppvakningsvård, intensivvård och smärtverksamhet för barn för att skapa kritisk massa och förutsättningar för en riktad barnkompetensutveckling inom AnOpIVA:s hela barnsjukvårdsuppdrag. Inom sektionen finns omvårdnadspersonal och läkare.

Ditt uppdrag

Du kommer ha ett övergripande ansvar för att leda utvecklingen inom AnOpIVA:s samlade barnsjukvårdsuppdrag, som i sin tur är en förutsättning för högspecialiserad barnsjukvård inom Akademiska sjukhuset. Du har två underställda avdelningschefer och medicinskt ansvariga läkare med ansvar för omvårdnadspersonalen respektive det medicinska innehållet på Barnintensivvårdsavdelningen och Barnanestesi- och operationsavdelningen med tillhörande uppvakningsenhet. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Inom ditt område har du ansvar för personal-, budget- och arbetsmiljön. Ditt arbete har tyngdpunkt på strategisk ledning och organisationsutveckling samt kompetensutvecklingsfrågor.

Dina kvalifikationer

Du har erfarenhet av ledningsarbete samt en vilja att utveckla ditt ledarskap. Vi söker en professionell och engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du är en god förebild i organisationen och har en förmåga att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat. Du har även förmågan att leda och utveckla andra chefer. För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Tidigare erfarenhet av ledarskap inom barnanestesi-och intensivvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Chefsuppdraget innebär ett visstidsförordnande som chef med en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Henrik Olivero-Reinius, henrik.olivero-reinius@akademiska.se, 018-611 92 46
Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS!?I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver?en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§.?Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt?specialistbevis?och om disputation anges som merit även?bevis om disputation. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.