Fysioterapeut med intresse för facialis och yrsel samt neurokirurgi

Sista ansökningsdag 2022-05-27
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS636/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Fysioterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Att vara fysioterapeut på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer.

Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande och berikande arbetsuppgifter. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten där fysioterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten. Introduktionen anpassas efter dina förutsättningar.

Ditt uppdrag

Du kommer att tillhöra avdelningen för geriatrisk och neurologisk rehabilitering. Tjänsten är delad och 50% är placerad inom poliklinisk verksamhet. Polikliniken är inriktad mot yrsel och facialis där båda områdena delas med en kollega. Arbetet sker i nära samarbete med remitterande kliniker. Varje område har gemensamma möten och nätverk internt på Akademiska och nationellt. Dina arbetsuppgifter inom öppenvården kommer att innefatta undersökning och bedömning samt behandling/träning av patienter med framför allt perifer yrsel och perifera facialispareser. Yrselpatienterna remitteras från öron-, näsa-, halskliniken medan fascialispatienterna kommer från hela landet. Fascialisteamet har i allt större utsträckning börjat använda sig av videobesök.

Den andra delen av tjänsten är placerad inom neurokirurgi med en majoritet av tiden förlagd inom slutenvården. Dina arbetsuppgifter inom slutenvården omfattar bedömning av funktionsförmåga samt behandlings- och rehabiliteringsinsatser liksom utprovning av hjälpmedel. Via neurokirurgen kommer du även att ingå i ett hjärntumörsteam.

Till arbetsuppgifterna hör även handledning av studenter. Arbetet innebär nära kontakt mellan patient, anhöriga och övrig personal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Dina kvalifikationer

Legitimerad fysioterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller intresse av att arbeta med fascialis och yrsel samt neurokirurgi. Viktigt är även att du har en förmåga att kunna prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga, vi tror även att du trivs med att jobba i olika typer av verksamheter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 15/8-2022 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.