Praktisk tjänstgöring för läkare utbildade utanför EU

Sista ansökningsdag 2022-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS640/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Region Uppsala är en av länets största arbetsgivare. Vi hjälper alla i länet att vara friska och må bra. Vår huvudverksamhet är hälso-och sjukvård men vi arbetar också med tandvård, kollektivtrafik och kultur. Nära vård och hälsa är basen i sjukvården och det är till vårdcentralerna invånarna i första hand ska vända sig vid sjukdom eller frågor kring hälsan. Region Uppsala har 26 vårdcentraler i länets åtta kommuner.

Akademiska sjukhuset är Region Uppsalas största sjukhus och har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Lasarettet i Enköping är ett länsdels- och akutsjukhus för södra länsdelen. Verksamheten drivs i nära samarbete med Akademiska sjukhuset och Håbo och Enköpings kommuner. Lasarettet har en verksamhet som omfattas av medicin, kirurgi och radiologi.

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet akutsjukvård och internmedicin består av två sektioner, akutsjukvård och internmedicin och har ett region-och länsövergripande ansvar. Internmedicin har ett övergripande ansvar för öppen och sluten internmedicinsk vård. Internmedicin är också delaktig i det akutmedicinska omhändertagandet avseende intermediärvård och medicinsk akutsjukvård. Sektionen består av två vårdavdelningar samt två mottagningar.

Sektionen akutsjukvård består av akutmottagningen samt intermediärvård och har sedan 2016 bedrivit specialistutbildning i akutsjukvård för både läkare och sjuksköterskor. Fokus har vi på kvalitet och patientsäkerhet med kompetens och kontinuitet i en långsiktigt hållbar arbets- och lärandemiljö.

Akutsjukvård och internmedicin är ett stort verksamhetsområde som erbjuder flera olika möjligheter att arbeta med både akut och planerad vård, såväl öppenvård som slutenvård. Vi arbetar tillsammans i interprofessionella team på alla nivåer inte minst på de olika enheterna inom verksamhetsområdet.

Praktisk tjänstgöring inom Region Uppsala

Du genomför din praktiska tjänstgöring under handledning inom akutsjukvård och internmedicin Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Vi ger dig förutsättningarna att få din praktiska tjänstgöring godkänd av Socialstyrelsen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har läst din medicinska utbildning utanför EU/EES och har beslut från socialstyrelsen att genomföra praktisk tjänstgöring för att få din svenska legitimation och har klarat Socialstyrelsens kunskapsprov. Du har erfarenhet inom akutsjukvård. Du har också godkänt kursbetyg i svenska motsvarande det krav som socialstyrelsen ställer. Vi ser gärna att du har övriga steg mot svensk legitimation redan godkända av socialstyrelsen, såsom kurs i svenska författningar. Som person ser vi att du har en god samarbetsförmåga, stort intresse att skapa god relation till så väl kollegor, patienter som anhöriga. Du har ett stort intresse av att arbeta i multiprofessionella team och har siktet inställt på professionell utveckling under din tjänstgöringstid hos oss

Vi erbjuder

Vi erbjuder praktisk tjänstgöring på heltid med start den 29 augusti 2022. Lönenivån är avtalad enligt kollektivavtal. Tjänsten är en visstidsanställning i enlighet med ditt beslut från Socialstyrelsen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef, överläkare, Aligül Kirik  aligul.kirik@akademiska.se,
telefonnummer: +46 18 611 03 76, +46 76 720 33 60
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Kom ihåg att bifoga ditt beslut från Socialstyrelsen, kursbetyg i svenska motsvarande C1. Om du har kursbetyg i svenska författningar kan du bifoga det också. Din ansökan kan endast beaktas om du har skickat in beslut från Socialstyrelsen och kursbetyg i svenska. Intervjuer sker löpande och därmed kan startdatum variera.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset