Avdelningschef till sektionen för akut barnsjukvård

Sista ansökningsdag 2022-05-23
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS641/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen akut barnsjukvård består av akutmottagningen för barn och ungdom och avdelning 95E för akut och specialiserad pediatrik som har åtta akutvårdsplatser och tre veckovårdsplatser för planerad pediatrik. Barnakutmottagningen tar hand om akuta kirurgiska och medicinska sjukdomar hos barn och ungdomar i åldern 0 - 17,99 år och har årligen drygt 23 000 besök. Akademiska barnsjukhuset är det ”lilla sjukhuset i det stora sjukhuset”. Vi har sju sektioner och fyra vårdavdelningar och bedriver både länssjukvård och högspecialiserad vård inom ett 15-tal specialiteter. Vi är ett ledande nationellt center för intensivvård av nyfödda och barnkirurgi samt sjukvårdsregionalt center för barn med cancer och neurologiska sjukdomar. Vi ansvarar också för länets barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, centrala barnhälsovården och barnskyddsteamet.

Vår verksamhet bygger på kompetenta medarbetare som verkar i en god arbetsmiljö där arbetsglädjen och känslan av att göra skillnad kännetecknar den arbetsplats vi vill vara. Akademiska barnsjukhusets vård är barn-och familjecentrerad med hög kvalitet och med patientsäkerheten i fokus.

Ditt uppdrag

Som avdelningschef är du heltidschef och har huvudansvar för barnakutmottagningen men arbetar i ett delat ledarskap med din avdelningschefskollega som har huvudansvaret för vårdavdelning 95E. Tillsammans har ni ett helhetsansvar för ekonomi och produktion och ett övergripande ansvar för drygt sjuttio omvårdnadsmedarbetare.

Som avdelningschef rapporterar du till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du har en direktrapporterande biträdande avdelningschef och du är närmaste chef för tjugotalet omvårdnadsmedarbetare och en bemanningsassistent. Den biträdande avdelningschefen på akutmottagningen delar sin tid mellan chefskap och kliniskt arbete. Sektionen leds av sektionsledningsgruppen och består av sektionschef, som är läkargruppens chef, två avdelningschefer och två biträdande avdelningschefer. Tillsammans utvecklar ni sektionen och i samverkan med övriga chefer på Barnsjukhuset arbetar ni för att lösa Akademiska barnsjukhusets uppdrag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska och har dokumenterad erfarenhet som chef och ledare inom hälso- och sjukvården. Vidareutbildning med inriktning hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller akutsjukvård är meriterande.

Din kompetens

Som vår framtida chef är du en inspiratör som motiverar och skapar trygghet hos medarbetarna, du leder och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapar engagemang och delaktighet. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer på ett strukturerat sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är lugn och kontrollerad under stress eller i pressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande.

Vi erbjuder

Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap på heltid, med tillsvidareanställning inom din profession. Tillträde efter överenskommelse men gärna 2022-09-01.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Klas Ekström, tfn 018-617 14 90
HR-partner Pia Radda Hanning, tfn 018-617 41 10
Gustav Westerholm Kommunal, tfn 018-617 54 12
Ellinor Åkerberg, Vårdförbundet, tfn 018-611 97 59

Välkommen att läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Barnsjukhuset här Arbeta på Akademiska barnsjukhuset | Akademiska

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.