Överläkare till kolorektalkirurgi med inriktning på CRS-HIPEC kirurgi

Sista ansökningsdag 2022-05-31
Arbetsplats Verksamsamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS650/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi har ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet. 

Sektionen för kolorektal kirurgi
Verksamheten omfattar framför allt utredning och behandling av kirurgiska sjukdomar i ändtarm och tjocktarm. Kirurgi inom cancersjukdomar, proktologiska sjukdomar, funktionstillstånd och inflammatorisk tarmsjukdom utförs på patienter från regionen, nationellt och internationellt.

Dina kvalifikationer

Du har minst 5 år erfarenhet som specialistläkare inom kolorektalkirurgi och dokumenterad medicinsk kunskap, erfarenhet och skicklighet inom cytoreduktiv kirurgi och hyperterm intraperitoneal cytostatikabehandling. Tjänsten kommer att innebära ett övergripande ansvar för att driva och utveckla CRS-HIPEC verksamheten vid ett av fyra centrum för högspecialiserad vård som utför denna kirurgi. I tjänsten ingår överläkaruppdrag inom övrig kolorektal kirurgi inklusive koloskopiverksamhet. Meriterande är bakjourserfarenhet och pågående forskning inom CRS-HIPEC samt undervisningserfarenhet.

För en överläkartjänst krävs det att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för en överläkartjänst samt att verksamhetschefen styrker dessa.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Joakim Folkesson, sektionschef Kolorektalsektionen, nås via växeln 018-611 00 00
Bengt Isaksson, verksamhetschef, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson
Janniz Jönsson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.  
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.