Projektledare till ESF-projektet om Digital Kompetens

Sista ansökningsdag 2022-05-29
Arbetsplats Avdelningen för regional utveckling
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK41/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala har statens uppdrag att driva arbetet med regional utveckling i Uppsala län. Arbetets bedrivs inom en nybildad avdelning för Regional utveckling som arbetar för ett effektivt genomförande av den regionala utvecklingspolitiken.

Inom vårt arbete med kompetensförsörjning söker vi nu en projektledare för projektet React-EU Digital Kompetens. Som projektledare hos oss kommer du att ha stora möjligheter att vara innovativ i samverkan med andra. Du får möjlighet att utvecklas i rollen som projektledare och du kommer att arbeta i ett spännande sammanhang tillsammans med drivna kollegor. Ett stort fokus ligger på samverkan i länet och är du rätt person så kan du vara med och påverka uppdraget inom ramen för de uppsatta projektmålen.  

Om projektet

React-EU Digital Kompetens är ett samverkansprojekt mellan Region Uppsala, Heby kommun, Uppsala kommun, Älvkarleby kommun och Östhammars kommun med Region Uppsala som projektägare. Projekttiden är maj 2022 till april 2023 och projektet finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF).

Projektet React-EU Digital Kompetens handlar om att erbjuda kompetensutvecklingsinsatser för att öka den digitala kompetensen för anställda kvinnor och män för att möta de behov av kompetensutveckling som uppstått utifrån konsekvenserna av pandemin. Genom att öka den digitala kompetensen ska deltagarnas ställning på arbetsmarknaden stärkas. Deltagarna är anställda kvinnor och män i Heby, Uppsala, Älvkarleby, Östhammar och inom Region Uppsala. Totalt kommer 886 deltagare, 554 kvinnor och 332 män, att delta i projektets kompetensutvecklingsinsatser.

Projekttiden är indelad i tre faser:
Analys- och planeringsfas: maj - augusti 2022
Genomförandefas: september 2022 - mars 2023
Avslutningsfas: april 2023

Ditt uppdrag

Rollen som projektledare innebär att ansvara för projektledning av projektet på regional nivå mot projektets uppställda mål. Du ansvarar för redovisning och rapportering till ESF-rådet.

Du leder projektgruppens arbete. Projektgruppen består av en projektkoordinator och en projektekonom på Region Uppsala, en projektsamordnare och en SFI-lärare från Uppsala, en projektsamordnare och ett IT-stöd från Heby kommun, sammanlagt sju personer.

Tillsammans med projektgruppen ansvarar du för att projektets deltagare erbjuds relevanta kompetensutvecklingsinsatser, såsom handledning, lektioner, föreläsningsserier, utbildningspaket samt digitala och fysiska konferenser. Du ansvarar även för projektets spridningsaktiviteter och projektkommunikation.  I tjänsten ingår även en del resor.

Projektets arbete följs upp av en styrgrupp som består av representanter från alla fyra kommuner samt Region Uppsala. Styrgruppen leds av Region Uppsala. Som projektledare rapporterar du till styrgruppen. I projektet ingår även en referensgrupp med expertkunskap och representanter från relevanta myndigheter. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning projektledning, pedagogik, kompetensförsörjning, arbetsmarknad, alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare arbetat som projektledare för externt finansierade projekt. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och god stilistisk förmåga. 

Det är meriterande om du besitter goda kunskaper om ESF:s regelverk samt har erfarenhet av att arbeta mot projektmål med indikatorer på individ-, organisations- och projektnivå. Det är vidare meriterande att du har drivit utvecklings- och samverkansprojekt på kommunal eller regional nivå tidigare och är van att arbeta med projektrapportering och projektekonomi utifrån tidsplan samt upphandling av externa leverantörer.

Eftersom det är en kort projektperiod så är det viktig att du snabbt kan sätta dig in i projektets struktur, sakfråga samt de mål och resultat som ska uppnås. Du har erfarenhet och kunskap från samverkansledning med relevanta aktörer och nätverk och kan ansvara för en mötesstruktur både med interna och externa aktörer i både fysisk och digital form.

Din kompetens

Som person är du utåtriktad och har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan fokusera på processen och levererar resultat. Du är flexibel och kan anpassa dig utifrån ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Du har tidigare haft ledande roller och är tydlig i din kommunikation. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och engagerad, lyssnar in och är mottaglig för motpartens åsikter samtidigt som du kan fatta utifrån arbetsuppgiften relevanta beslut.

Vi erbjuder

Anställningen är en projektanställning på 100% från 23 maj 2022 till och med 30 april 2023.

Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta Caroline Strömbäck, strategi- och planeringschef, 018-617 09 49 eller Tove Österling, samordnare externt finansierade projekt, 0767 - 81 44 54.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.