Specialistsjuksköterska till rättspsykiatriska enheten

Sista ansökningsdag 2022-06-01
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS656/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för psykosvård och rättspsykiatrisk vård är specialiserat mot behandling av schizofreni och schizofreniliknande psykoser, samt psykiatrisk rehabilitering. Verksamhetsområdet omfattar både öppen- och slutenvård, med särskild enhet för vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV), som idag består av en vårdavdelning och en öppenvårdsmottagning.

Årsskiftet 2023/2024 flyttar vi till nybyggda lokaler i Jälla. Vi utökar då verksamheten till två vårdavdelningar med säkerhetsklass 2 & 3 samt en öppenvård. 

Rättspsykiatriska enheten vårdar patienter som dömts för brott och överlämnats till rättspsykiatrisk vård och är i behov av psykiatrisk vårdnad. Detta innebär att vi tar emot patienter med olika diagnoser och skiftande psykiatriska tillstånd. På enheten arbetar vi utifrån ett långsiktigt perspektiv vilket innebär att vi följer patienter ut i samhället. Vården omfattar omvårdnad, farmakologisk behandling, psykoterapi med brottsbearbetning och pedagogiska insatser.

Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla vården för patienter på Rättspsykiatriska enheten. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats med starkt fokus på omvårdnad, vårdinnehåll och utveckling. Vi tar tillvara på innovationer och idéer, och arbetar aktivt mot vår vision: ”Att leverera Sveriges bästa rättspsykiatriska vård, varje dag, dygnet runt!”

Ditt uppdrag

Som specialistsjuksköterska på vår öppenvårdsmottagning ansvarar du för att planera och genomföra individuellt anpassad omvårdnad och rehabilitering för mottagningens patienter genom mottagningsbesök eller hembesök. Du genomför behandlingarna i nära samarbete med läkare. Vi arbetar med omvårdnad som skapar förutsättningar för att inte återfalla i allvarlig brottslighet.

Du administrerar läkemedel och genomför provtagningar samt samordnar vårdinsatser för patienter mellan vårdgrannar (socialtjänst, primärvården, remittenter och övriga verksamheter inom Akademiska). Du har också kontakt med närstående. Vidare har vi ett tätt samarbete med boenden och dess personal där handledning till boendepersonal kan också förekomma. Tillsammans med enhetens övriga specialistsjuksköterskor kommer du ansvara för omvårdnadsutveckling, handledning samt kvalitetsutveckling.

Du kommer också att handleda och arbeta med övrig omvårdnadspersonal för ett visst antal inneliggande patienter för att kunna skapa bärande relationer inför patientens övergång till öppenvård.

Vidare kommer du medverka i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övrigt forsknings- och utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom psykiatrisk vård. Erfarenhet av rättspsykiatri samt magister eller masterexamen är meriterande. Rättspsykiatriska enheten arbetar för att utveckla omvårdnad med differentierade arbetsuppgifter. I tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Inför anställning kommer du fylla i en hälsodeklaration samt att utdrag från Misstanke- och belastningsregister kommer tas. 

Vi erbjuder

Tjänsten avser en heltid dagtidstjänst på den rättspsykiatriska enheten, men med huvudplacering på den rättspsykiatriska öppenvårdsmottagningen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef  Maria Bruhn Lundblad, 018-611 22 26

Facklig representant för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänta inte med att skicka din ansökan då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.