Bemanningsassistent till psykiatriavdelning 3A och 3B

Sista ansökningsdag 2022-06-01
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS657/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Psykiatriavdelning 3A och 3B är två heldygnsvårdsavdelningar inom verksamhetsområde psykiatri, affektiva sektionen. Avdelningarna har tillsammans ca 55 skötare/undersköterskor/sjuksköterskor.

Avdelning 3A har 13 vårdplatser för i första hand bipolär sjukdom, och anorexi, på avdelningen vårdas även patienter med depression samt emotionellt instabilt personlighetssyndrom.

Avdelning 3B har 15 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med huvudsakligen affektiva sjukdomar, främst bipolärt syndrom, ångestsyndrom och depressioner men även psykiatriska sjukdomar och tillstånd delvis relaterade till åldrandet samt även somatiska sjukdomar i stor utsträckning då samsjuklighet ökar med åldern.

Ditt uppdrag

I din roll som bemanningsassistent har du tillsammans med cheferna ansvar för bemanningen av skötare/undersköterska/sjuksköterska på både kort och lång sikt. Tillsammans planerar och strukturerar vi den dagliga bemanningen så den blir optimal utifrån verksamhetens krav på god patientsäkerhet samt en god arbetsmiljö.

I ditt dagliga arbete är det administrering av arbetsförändringar såsom sjukdom, tjänstledigheter, utbildningar. Det innebär också att ansvara för bemanningen av korttidsfrånvaron på avdelningarna.
Du kommer ansvara för att lägga upp nya schemaperioder och justera önskade individscheman. Avdelning 3A har så kallat ”önskeschema” och 3B har rullande schema. Du planerar introduktionsscheman för nya medarbetare samt informerar och utbildar nya medarbetare i Heroma samt andra relevanta system. Det kan även förekomma andra administrativa uppgifter du kan få bistå avdelningschefen med. Du skall också samarbeta med övriga bemanningsassistenter.

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av vårdarbete som undersköterska/skötare. Du ska ha god IT-vana, erfarenhet av Heroma, samt Office-paketet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av bemanning och schemaplanering. Jobbet som bemanningsansvarig varierar mellan självständigt arbete och teamarbete.

Din kompetens

Du är noggrann och har gott bemötande, bra på att kommunicera både goda och mindre goda besked till medarbetarna. Du behöver vara flexibel, initiativtagande, strukturerad och problemlösare! Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100% som undersköterska/skötare med uppdrag som bemanningsassistent. Arbetstid är bekväm arbetstid 40t/v. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Anna Wallin/ tf avd.chef 3A. Tel 070-5755503, mail anna.wallin@akademiska.se
Helena Ernstdotter Fors/avd.chef 3B Tel 076-7231927, mail helena.fors@akademiska.se
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.