Smittskyddssjuksköterska

Sista ansökningsdag 2022-06-01
Arbetsplats Hälso- och sjukvårdsavdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK63/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Smittskyddsenheten arbetar för att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar bland befolkningen i Uppsala län. Detta sker genom epidemiologisk övervakning, smittspårning, utbrottshantering, information och utbildning. I enhetens uppdrag ingår myndighetsutövning enligt smittskyddslagen. Organisatoriskt tillhör vi hälso- och sjukvårdsavdelningen som är en del av Regionkontoret. Vårt kontor finns på Uppsala Science Park, Dag Hammarskjölds väg i Uppsala. Vi är för närvarande åtta personer som arbetar på enheten.

Ditt uppdrag

Med ett brett uppdrag och ett stort kontaktnät så väl inom länet som nationellt kommer du att arbeta med de flesta aktuella smittskyddsfrågor med speciell inriktning mot förskola och kommunal omsorg. Arbetet innefattar att förebygga spridningen av smittsamma sjukdomar genom övervakning och uppföljning av anmälda fall samt hantering av utbrott, pandemier och utredningar av smittsamma sjukdomar. I uppdraget ingår också att informera i hygienfrågor och andra förebyggande insatser. Detta innebär många kontakter med vårdpersonal och allmänhet, ofta i form av telefonrådgivning. Du kommer även ha kontakter med lokala och nationella myndigheter och kommuner. Du utformar informationsmaterial, håller i informationsträffar och utbildningar samt bearbetar och redovisar statistik. Arbetet sker både självständigt och i olika grupper med inriktning mot smittsamma infektioner. Arbetet omfattar inte patientverksamhet.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har goda kunskaper om infektions-sjukdomar, primärvård och kommunal omsorg samt erfarenhet av undervisning och administration. God svenska och engelska i tal och skrift krävs, liksom goda kunskaper i Officeprogrammet och god datorvana. Påbyggnadsutbildning inom epidemiologi/folkhälsa är en merit. B-körkort är även det meriterande.

Du är flexibel och lösningsinriktad med ett stort intresse för smittskyddsfrågor. Du är också bra på att bygga och upprätthålla goda relationer. Då vi är en liten arbetsgrupp läggs stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Tillsvidareanställning på heltid, 6 månaders provtjänstgöring kan bli aktuellt. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta enhetschef Johan Hedlund, 018-611 92 22 eller smittskyddssjuksköterska Ylwa Blomqvist, 018-611 03 86. 

Fackliga representanter når via Region Uppsala växel: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.