Överläkare till sektionen för akut barnsjukvård

Sista ansökningsdag 2022-06-03
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS660/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du vara med och utveckla den pediatriska akutsjukvården på akademiska barnsjukhuset?

Vi söker en överläkare till sektionen för akut barnsjukvård. Du ska vara specialist i barn- och ungdomsmedicin med intresse för och gedigen erfarenhet av barnakutsjukvård. Du ska ha ett brett pediatriskt kunnande och gilla tempoväxlingar i vardagen.  Du ska ha ett stort intresse för och erfarenhet av undervisning och handledning. Vi har stor genomströmning av ST-läkare från olika specialiteter som får en viktig del av sin pediatrikutbildning hos oss. Barnakuten är också en mycket viktig utbildningsplats för våra läkar- och sjuksköterskestudenter.

Du kommer att arbeta i en multidisciplinär, stimulerande och forskningsaktiv miljö, där ditt huvudansvar är att driva och utveckla barnakutsjukvården tillsammans med dina medarbetare. Du kommer att arbeta som överläkare på vår akutvårdsavdelning och du kommer att vara dagbakjour. I uppdraget ingår att bevaka forskningsstudier, kunskapsutvecklingen och nya vårdrutiner och att ta fram uppdaterade riktlinjer för vården av de barn som söker akut på Akademiska barnsjukhuset. Akademiska barnsjukhuset bedriver en bred och högspecialiserad barnsjukvård med nära samarbeten mellan de olika specialiteterna och övriga sjukhuset. Barnintensivvården har utvecklats mycket på Akademiska Sjukhuset de senaste åren. Som överläkare på vår sektion kommer du samarbeta tätt med barnintensivister kring de sjukaste barnen.

Dina kvalifikationer

Du ska ha svensk läkarlegitimation och specialistexamen inom barn- och ungdomsmedicin. Du skall vara disputerad. Erfarenhet från tidigare uppdrag innehållande pediatrisk akutsjukvård och infektioner är en förutsättning för anställning. Du ska ha några års erfarenhet av att vara bakjour på en barnklinik. Undervisningserfarenhet är starkt meriterande. Du ska besitta en god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett intresse för utveckling och förbättring. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där vi ser förmågan att utveckla det multidisciplinära samarbetet som extra viktigt.

Villkor 

Den kliniska tjänstgöringen kommer att vara förlagd inom sektionen för akut barnsjukvård. Jourtjänstgöring är en viktig del av anställningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Uppsala läns landsting. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Ulrika Bäckman, SC akut barnsjukvård 018-617 09 72
Henrik Hill, barnläkare, fackligt ombud 018-611 01 31

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.