Psykolog barnskyddsteamet

Sista ansökningsdag 2022-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS661/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi söker en legitimerad psykolog till vårt barnskyddsteam, hoppas du är den vi söker!

Barnskyddsteamet tillhör Akademiska barnsjukhuset, sektionen för barns vård och hälsa. Inom sektionen finns fem barnspecialistmottagningar i länet, barnhälsovårdens länsavdelning samt special-BVC. Vi har också ett nära samarbete med FoU-S-enheten. Barnskyddsteamet står till förfogande för samhällets och rättsväsendets behov av särskild barnmedicinsk kompetens när misstanke uppstår om att barn eller ungdomar far illa. Vi bistår vid den medicinska utredningen och ger råd vid anmälningar till de sociala och polisiära myndigheterna. Vi bedriver uppföljning, kvalitetssäkring och formulerar rutiner för handläggning av barn som far illa.

Barnskyddsteamet utför hälsoundersökningar och psykologiska bedömningar enligt arbetsmodellen hälsofam enligt remiss från socialtjänsten på barn och ungdomar som utreds för placering utanför det egna hemmet.
Flera olika professioner arbetar tillsammans i teamet och vi samverkar med andra sjukvårdsenheter och myndigheter. Teamet utgår från ett helhetsperspektiv om barns och ungdomars fysiska, psykiska och sociala hälsa och hur dessa påverkats av eventuella trauman. Vi bedriver utbildning forskning och preventionsarbete samt har en konsultativ roll i samhället angående frågor om barn som far illa.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog.
Du har klinisk erfarenhet av psykologiskt arbete med barn, ungdomar och deras familjer. Du har också grundläggande utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) och kunskap om evidensbaserade behandlingsmetoder samt kunskaper i diagnostik. Meriterande är om du har TF- KBT kompetens. Meriterande är även arbete inom traumabedömning och behandling. Du har förmåga att arbeta självständig men också i team med andra professioner.

Som person ser vi att du är positiv, engagerad och trygg i din yrkesroll som psykolog. Du bör ha bra förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer, professioner och myndigheter.
Du arbetar med ett patientfokuserat synsätt tillsammans med teamet. Utbildning och kvalitetsutveckling ser du som en viktig och självklar del i ditt arbete inom sektionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 %. Med tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder kvalificerad handledning samt utbildning inom TF- KBT. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
Gruppchef Nina Mohlin nina.mohlin@akademiska.se
SACO/ Psykologförbundet Marianne Smette Ezra 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.