Projektledare till enheten för vårdprocesstöd

Sista ansökningsdag 2022-06-05
Arbetsplats Sjukhusadministrationen, enheten för vårdprocesstöd
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS669/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska sjukhusets vision är att vi ska vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna. Det långsiktiga målet är att sjukhuset har de bästa resultaten i kliniska utfall som är viktiga för patienten, har en verksamhetsstyrning som säkerställer ständig förbättring och en bra och stimulerande arbetsmiljö för våra medarbetare. Det innebär att vi samverkar och har fokus på patienten, vi arbetar i team där patienten ingår och följer patientens hela resa genom vården. Vi strävar mot att vara en lärandestyrd organisation och att ha förmågan att ständigt bli bättre.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en positiv och kreativ arbetsmiljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Din uppgift är att tillsammans med andra vara ett stöd i arbetet med att utveckla ett processorienterarat arbetssätt på neonatalsektionen inom Barnsjukhuset, en del av Akademiska sjukhuset. Neonatalsektionen är en stor verksamhet som bedriver världsledande vård av sjukhusets minsta och sköraste patienter. Vi vill nu tydliggöra verksamhetens vårdprocesser för att utveckla vården och förbättra arbetsmiljön.

Du bidrar med din kunskap och dina erfarenheter, och utifrån gemensamma strategier på Akademiska sjukhuset drivs kvalitets- och utvecklingsarbetet. Du arbetar med uppdraget ur ett helhetsperspektiv tillsammans med andra stödfunktioner och har medarbetare och chefer i verksamheten i fokus. Du är en del i teamet på Enheten för vårdprocesstöd, en enhet inom sjukhusadministrationen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen. Du har kunskap om kvalitet- och verksamhetsutveckling och har erfarenhet av att arbeta processorienterat i praktiken. Meriterande är om du har kunskap om implementering och erfarenhet från hälso-och sjukvård. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där förmågan att kommunicera och ett flexibelt arbetssätt är helt avgörande för uppdraget. Som person är du genuint intresserad av kvalitets- och förbättringsarbete och du stimuleras av att arbeta tillsammans med andra. Du är strukturerad samt har förmåga att prioritera och samtidigt se helheten. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande uppdrag som projektledare inom Enheten för vårdprocesstöd. Uppdraget är en tidsbegränsad anställning på heltid 1 september 2022 till 31 december 2023. Eventuella önskemål om deltidsarbete kan diskuteras. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta då gärna Monica Cornefjord, chef Enheten för Vårdprocesstöd 018- 611 7586
Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.