101A hematologavdelning söker dig till vårt team!

Sista ansökningsdag 2022-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS436/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Välkommen till en högspecialiserad verksamhet som ger dig möjligheten att utvecklas i din roll som sjuksköterska samt bidra till kvalitativ och säker vård till våra patienter. Vi vårdar patienter som har sjukdomar som rör blodet och benmärgen där bland annat akut och kronisk leukemi, myelom och lymfom ingår. Många av våra patienter är återkommande och vårdas under en längre tid.

Hos oss får du arbeta medicintekniskt med bland annat centrala infarter, cytostatika och blodkomponenter. Här får du arbeta i en miljö med hög sjukskötersketäthet, erfarna läkare och sjuksköterskor samt undersköterskor. Vi jobbar tillsammans som ett team.  

Stamcellstransplantationer är ett av våra specialistområden och vi är ackrediterade enligt den europeiska kvalitetssäkringen JAICE. Ackrediteringen medför vissa krav och därmed finns det PM och checklistor på alla moment vi utför. Det skapar en trygghet för dig som sjuksköterska och bidrar till en säkrare vård för patienterna. 

På avdelningen ingår du som sjuksköterska i ett vårdlag tillsammans med en undersköterska samt ytterligare en sjuksköterska. Vi har tre vårdlag och varje sådant har varsin läkare.  

Dina kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska.

Din kompetens

Du är en trevlig person som är intresserad av att ingå i en arbetsgrupp där man kan prata om högt och lågt. Vår avdelning erbjuder varierande och stimulerande arbetsuppgifter, vi lägger stor vikt på struktur och utarbetar rutiner för att kunna hantera alla möjliga situationer.

På hematologen är ingen dag den andra lik och därför är det viktigt att du som person vill lära dig nya saker varje dag. Du bör också ha lätt för att interagera med andra professioner och har patientens bästa i åtanke.  

Vi erbjuder

 

  • Tillsvidaretjänst. Tillträde och tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.
  • Rotationstjänst med dag/kväll samt natt. Rotation mot natt först efter dialog med chef.
  • Introduktion på fem veckor som följer verksamhetens intro- och fortbildningsprogram
  • Uppföljning med gruppchef och utbildningssjuksköterska under introduktionen.
  • Heldags utbildning inom hematologi under din första tid hos oss
  • Veckovisa läkarföreläsningar i sjukdomslära och behandlingar.
  • Arbetsplats med hög sjukskötersketäthet.
  • Cancervårdsakademien – möjlighet att få betald specialistutbildning

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Andreas Mattsson, avdelningschef, 018-611 54 74 
Margarita Kalafati, gruppchef, 018-617 51 39 
Ida Lindgren, gruppchef 018-611 40 99 
Facklig representant nås via växeln 018- 611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.