Farmaceut till läkemedelsberedningen

Sista ansökningsdag 2022-06-27
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS753/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala bedriver sedan 1 februari 2019 läkemedelsberedning i egen regi på Akademiska sjukhuset. Arbetet sker på centrala beredningsenheten och radiofarmaceutiska beredningsenheten, båda belägna i ingång 100/101, i nya renrumslokaler speciellt byggda för ändamålet. På centrala beredningsenheten bereder vi cytostatika och övriga aseptiska läkemedel till sjukhusets avdelningar. På radiofarmaceutiska beredningsenheten bereds radiofarmaka till avdelningen för nuklearmedicin.
Läkemedelsberedningen är en enhet inom Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion läkemedel och farmaci. Inom enheten arbetar i dagsläget 15 medarbetare (apotekare, receptarier och tekniker/assistenter) med att tillhandahålla extemporeberedningar till sjukhusets patienter.
Vi söker nu en farmaceut för visstidsanställning.

Ditt uppdrag

Huvudsaklig arbetsuppgift är extemporetillverkning, inklusive orderberedning, av cytostatika och övriga aseptiska beredningar i säkerhetsbänk placerad i B-klassad lokal. Alltefter behov och kompetens kan även beredning av radiofarmaka ingå i arbetsuppgifterna.

Hos oss får du arbeta i ett positivt gäng som kännetecknas av gott samarbete, hög kompetens, flexibilitet och ansvarstagande, med patientens bästa i fokus. Vi är en naturlig del av sjukhuset, och har en nära kontakt med beställande avdelningar och övriga farmaceuter inom vår organisation.

Dina kvalifikationer

Leg. receptarie med beredningskompetens eller leg. apotekare. Det är meriterande med erfarenhet av aseptisk extemporetillverkning. Om du dessutom har erfarenhet av radiofarmakaberedning är det positivt. Är du rätt person för oss lär vi upp dig, förutsatt att du har den formella behörigheten.

Vi vill att du som person är ansvarstagande, flexibel, lösningsorienterad och serviceinriktad. Du bidrar med positiv energi och har lätt för att samarbeta med arbetsgruppen samt med beställande avdelningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Visstidsanställning på heltid 2022-08-29 – 2023-08-27.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Rekryterande chef Karin Hellström, 018-611 47 56                         
Biträdande chefsapotekare Mattias Paulsson, 018-611 37 33
Facklig kontaktperson Joacim Götesson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.