Psykolog barn-och ungdompsykiatriska mottagningen i Enköping

Sista ansökningsdag 2022-06-29
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS768/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för barn- och ungdomspsykiatri riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna upp till 18 år och omfattar både öppen- och slutenvård. Mottagningen i Enköping är en öppenvårdsmottagning och präglas av ett tydligt patientfokus och en engagerad personalgrupp. Teamet är väl inarbetat med klara rutiner och roller. Vi strävar efter ett evidensbaserat arbetssätt samt arbete utifrån standardiserade vårdprocesser. Vår psykologgrupp förstärks nu och därför söker vi ytterligare en psykolog som kommer att arbeta med behandling och under en kortare period även utredning. BUP Uppsala befinner sig i en förändringsfas vilket kommer att innebära att arbetet som psykolog vid Enköpingsmottagningen på sikt kommer att vara inriktat mot behandlingsarbete.

Enköping har bra kommunikationsmöjligheter med både Uppsala, Stockholm och Västerås. Mottagningen är belägen i ljusa lokaler på kort gångavstånd från resecentrum.

Ditt uppdrag

Som psykolog svarar du för att förse verksamheten med psykologisk kompetens. Du kommer tillsammans med övriga i teamet att arbeta med behandling och bedömning av barn och ungdomar. Kontinuerligt samarbete med föräldrar och vårdgrannar är en naturlig del av arbetet. I arbetet ingår även samarbete med övriga verksamheter inom BUP, skola och socialtjänsten.
Du kommer i huvudsak att:

 • arbeta självständigt med bedömningar och behandling
 • främja patients mående i nära samarbete med anhörig och vårdgrannar som skola och socialtjänst samt ha en aktiv medverkan i teamets utvecklingsarbete
 • vara en del av ett multiprofessionellt team bestående av psykologer, läkare, sjuksköterskor, kurator och medicinsk sekreterare

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • är legitimerad psykolog
 • har intresse och med fördel har erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete med barn- och ungdomar
 • Meriterande är erfarenhet och intresse av traumabehandling

 

Din kompetens

Vi söker dig med personlig mognad, det vill säga är trygg och stabil i dig själv. Du är självgående och kan arbeta självständigt och strukturerat samtidigt som du trivs med att jobba i ett tvärprofessionellt team. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är inte bara en skicklig psykolog, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Vi ser att du som söker har en god samarbetsförmåga. Du är en stabil person med god självkänsla och trygghet i din professionella roll. Du har ett pedagogiskt sätt samt har en förmåga att se situationer utifrån ett salutogent perspektiv.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsmiljö där du som medarbetare kan trivas och utvecklas tillsammans med härliga kollegor.  Vi erbjuder en tjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Innan anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Hos oss får du

 

 • Ett varierat, spännande och utvecklande arbete
 • Introduktionsutbildning inom Barn- och Ungdomspsykiatrin
 • Möjligheter till visst distansarbete
 • Möjligheter till fortbildning
 • Regelbunden handledning med KBT- inriktning och fokus på traumafokuserad behandling
 • Stor möjlighet att påverka arbetssätt och metoder
 • Samarbete och kollegialt utbyte med drivna och kompetenta medarbetare

 

Vill du veta mer?

Tillförordnad avdelningschef, leg. psykolog Jenny Karlsson 018-617 49 23
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.