Bedömningstandläkare/utredare tandvård

Sista ansökningsdag 2022-08-07
Arbetsplats Hälso- och sjukvårdsavdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK76/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Hälso- och sjukvårdsavdelningen vid Regionkontoret stödjer den politiska ledningen så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås, till nytta för invånare och patienter. Inom vårduppdragsenheten vid hälso- och sjukvårdsavdelningen arbetar ett 15-tal medarbetare med verksamhetsstöd, utredningar, utvecklingsarbete, vårdupphandlingar och uppföljning. I arbetsgruppen möter du kollegor från skiftande kunskapsområden med bakgrund inom bland annat medicin, tandvård, samhälls­vetenskap och ekonomi.

Region Uppsala bedriver vård i egen regi men också i samarbete med upphandlade privata vårdgivare. Vårduppdragsenheten ansvarar för avtalsrelationer med de vårdgivare i länet som bedriver tandvård för barn och unga samt för vissa äldre och funktionshindrade. Vårdupp­dragsenheten arbetar nära den politiska ledningen och ansvarar bland annat för tjänsteutredningar, remissvar och svar på politiska initiativ.

Ditt uppdrag

I rollen som bedömningstandläkare, i kombination med rollen som utredare inom tandvård, är ditt uppdrag att jobba med såväl förhandsbedömningar inom det särskilda tandvårdsstödet som med utredningar. Du träffar avtal med vårdgivare inom regionens tandvårdsansvar samt följer upp den levererade tand­vården vad gäller omfattning och kvalitet. Dessutom ansvarar du för att revidera och uppdatera regionens regelverk för tandvård samt ersättningsnivåer. Du representerar Region Uppsala i nationella, regionala och lokala tandvårdsnätverk samt har kontakt med både patienter, anhöriga och vårdgivare. I ditt arbete samarbetar du med regionens andra bedömningstandläkare. 

Din formella bakgrund

Vi söker dig med lång och bred klinisk erfarenhet som tandläkare. Du har goda kunskaper i regionens regelverk för tandvård och kan tillämpa och kommunicera beslut inom ett komplext regelverk.

Dina personliga egenskaper

I rollen som bedömningstandläkare behöver du ha integritet och ett objektivt förhållningssätt. Som person är du flexibel, strukturerad och noggrann. Du har en god administrativ förmåga samt en god kapacitet att möta olika utmaningar inom tandvårdsområdet. Då arbetet innebär många kontaktytor krävs det att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga såväl internt som externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. 

Vill du veta mer? 

Kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 0703-426600 
Facklig företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.
Tjänsten är på heltid och tillsvidare. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 aug, 2022, men urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Krav

 

  • Legitimerad tandläkare
  • Lång och bred klinisk erfarenhet
  • Mycket god svenska i tal och skrift
Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.