Specialistläkare till geriatrisk akutvårdsverksamhet

Sista ansökningsdag 2022-07-11
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS804/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Geriatriken på Akademiska sjukhuset rustar för framtiden med akut- och neurogeriatriska vårdplatser och blicken riktad mot Effektiv och Nära Vård 2030.

Vi ansvarar för högspecialiserad geriatrisk vård baserad på multiprofessionella teambedömningar av den äldre patienten utifrån den medicinska, fysiska, psykiska och sociala funktions- och aktivitetsförmågan. Främsta målgruppen är sköra äldre med flera interagerande hälsoproblem och minskade reserver att återhämta sig vid akut sjukdom. Diagnostik, behandling, vårdplanering och rehabilitering bedrivs i sluten- och öppenvård med hela patienten och dennes individuella behov i fokus. Vi ansvarar i samarbete med Uppsala universitet för undervisning, forskning och utveckling inom diagnostik och behandling av åldrandets sjukdomar. I vår läkargrupp om runt 30 läkare finns ett dynamiskt inflöde av vikarierande underläkare, en stor grupp ST-läkare och allt från nya specialister till rutinerade överläkare och professorer.

Under maj 2022 öppnade vi 12 geriatriska akutvårdsplatser som delar avdelning med 12 vårdplatser tillägnade remisspatienter från andra avdelningar på sjukhuset. Patientintaget till de 12 geriatriska akutvårdsplatser sker främst från akuten, ambulansen och mobila närvårdsteamet. Alla patienter som kommer till en geriatrisk akutvårdsplats omhändertas av multidisciplinära team enligt den strukturerade helhetsbedömningen Comprehensive Geriatric Assessment (CGA). Målet med vården är optimerat hälsotillstånd och bibehållen funktionsnivå.

Ditt uppdrag

Vi söker nu dig som framför allt kan stärka upp vår geriatriska akutvårdsverksamhet. Det finns dock stort utrymme för att arbeta mot flera av våra huvudansvarsområden: vård/rehabilitering efter fraktur och stroke, vårdnivåplanering, brytpunktssamtal, palliativ vård, samt bedömning/utredning av akuta och kroniska kognitiva tillstånd. Du kommer också ha en självklar roll i bland annat verksamhetsutveckling, handledning och undervisning.

Dina kvalifikationer

Du är specialistläkare i geriatrik eller en annan relevant specialitet som internmedicin och har ett stort intresse för geriatrik. Det är en fördel om du hunnit landa i specialistrollen, men dörren är öppen för alla med rätt kompetens. Tidigare yrkeserfarenhet som specialistläkare och erfarenhet av arbete inom geriatrisk slutenvård är meriterande. 

Din kompetens

Vi önskar att du som person är trygg i din roll, brinner för det kliniska arbetet och kan ta egna, välgrundade initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på 100%. Intervjuer sker löpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Jonas Engman, 018-617 03 91, jonas.engman@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.