Vi söker medicinska sekreterare till våra akutmottagningar

Sista ansökningsdag 2022-07-31
Arbetsplats Sjukhusadministrationen. Vårdadministrativ service (VAS)
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS807/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

När du arbetar i vårdadministrativ service (VAS) arbetar du på ett av Sveriges största universitetssjukhus som drivs med hög kompetens, stora valmöjligheter och en betydande bredd. Vi är ledande i Sverige i diagnosklassificering och arbetar utifrån Uppsalamodellen.? Vi samarbetar med flertalet YH-utbildningar för medicinska sekreterare och är med och påverkar utbildningen för våra framtida kollegor.

I VAS anordnas fortbildningsdagar, föreläsningar, planeringsdagar och utbildningar såsom fördjupning i diagnosklassificering eller handledarutbildning. Vi har en egen utvecklingsgrupp och en rekryteringsgrupp som arbetar för alla medarbetares bästa. Vår yrkesroll förändras kontinuerligt vilket också medför att du som medarbetare hos oss har en stor möjlighet att utvecklas i ditt arbete.

Ditt uppdrag

På våra akutmottagningar är ingen dag den andra lik och det finns stora möjligheter till kompetensutveckling. Tycker du om att vara i händelsernas centrum och ha varierande arbetsuppgifter så ska du söka till oss!

akutmottagningen för vuxenpsykiatri arbetar du tätt tillsammans i team med medicinska sekreterare, läkare och omvårdnadspersonal. Tjänsten innefattar arbete i både öppen- och heldygnsvård. Du kommer att utvecklas och lära dig mycket om journaldokumentation, diagnosklassificering och hantering av tvångsvård (LPT, LVM, ÖPT, LRV).

akutmottagningen för vuxna arbetar du nära kollegor och övrig vårdpersonal. Ditt arbete innefattar till största del journaldokumentation, diagnosklassificering, remisshantering och telefonservice till vårdpersonal, myndigheter och anhöriga. En av våra mer unika arbetsuppgifter är att vi deltar som dokumenterande sekreterare när sjukhuset går upp i stabsläge. Vi går även på larm i akutrummen för att avlasta sjuksköterskorna med dokumentation. Vi är med där det händer!

Inom akutsjukvården vet vi att det periodvis är högt tryck och att det kan bli stressigt. Därför lägger vi stor vikt vid att ge våra nya medarbetare en bra introduktion som är anpassad efter just dennes förutsättningar så att man känner sig trygg i dessa situationer.

Arbetstiderna för våra tjänster är förlagda dagtid och kvällstid samt vissa helger. Eftersom vi arbetar obekväma arbetstider så får vi ofta lediga dagar mitt i veckan – det gör att vi sällan arbetar mer än fyra dagar i rad på en vecka och har därför mer tid över till familjeliv. Det ska löna sig att arbeta inom akutsjukvård!

Dina kvalifikationer

Du som söker är utbildad medicinsk sekreterare eller motsvarande och har goda kunskaper i det svenska språket, både i skrift och tal. Erfarenhet av diagnosklassificering och kunskaper i vårt journalsystem Cosmic är meriterande. Har du tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom akutsjuksjukvård, tvångsvård eller erfarenhet av att arbeta som medicinsk sekreterare så kan det vara meriterande.

Din kompetens

Du som person är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer och har förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv när det är högt tempo. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du ser möjligheterna i förändringar.

Vi erbjuder

akutmottagningen för vuxenpsykiatri finns en tillsvidaretjänst på 100%. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

akutmottagningen för vuxna finns ett föräldravikariat på 100% som sträcker sig fram till och med 2023-08-31. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vårdadministrativ chef Jennie Saxborg, jennie.saxborg@akademiska.se 
Vårdadministrativ chef Brita Kango, brita.kango@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vision nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande utifrån verksamhetens behov.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.