Medicinsk rådgivare

Sista ansökningsdag 2022-08-14
Arbetsplats Hälso- och sjukvårdsavdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK77/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret bereder ärenden, verkställer beslut och uppdrag, samordnar verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbetar externt med kommuner och andra viktiga parter. Hälso- och sjukvårdsavdelningen vid regionkontoret arbetar för att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås till nytta för invånare och patienter.

Är du en specialistläkare med intresse av utveckling av hälso- och sjukvården? Nu får du möjlighet att göra skillnad som medicinsk rådgivare på regionkontorets hälso- och sjukvårdsavdelning.

Ditt uppdrag

Du ska stödja Hälso- och sjukvårdsavdelningen som medicinsk rådgivare. Arbetet innebär att bidra med medicinsk kompetens i beredning av olika ärenden och frågeställningar. I arbetet ingår att bistå bland annat vid avtalsfrågor och upphandlingar, samt vid uppföljningar och medicinska revisioner av vårdgivare.

I uppdraget ingår även rollen som medicinsk redaktör i regionens vårddokumentationsarbete gällande riktlinjer och rutiner, vilket innebär ansvar för medicinskt innehåll i de regionövergripande hälso- och sjukvårdsdokumenten samt att bistå huvudredaktörer med medicinsk kompetens.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är en läkare med specialistkompetens och bred medicinsk kunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av flera olika delar/nivåer av hälso- och sjukvårdssystemet. Du har intresse för och erfarenhet av kvalitets- och uppföljningsarbete. Det är en fördel om du har kunskap om styrning och ledning av sjukvårdsorganisationen samt av de regelsystem som reglerar vården, upphandlingar och avtalsfrågor. Önskvärt, men inte ett nödvändigt krav, är att du har vetenskaplig kompetens.

Din kompetens

För att lyckas i tjänsten ser vi att du är strukturerad och drivande. Samverkan med andra motiverar dig - du gillar att arbeta i team och har en god social kompetens. Du har förmåga att förstå komplexa system och samband och du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i samverkan med andra. Du har god kommunikativ förmåga och du är skicklig på att förmedla budskap både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning med i nuläget maximalt 70 % tjänstgöringsgrad. Omfattningen av tjänsten kan komma att öka över tid. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. Tjänsten kan med fördel kombineras med klinisk tjänstgöring i någon av regionens verksamheter. Arbetstiden är under kontorstid, med viss möjlighet till flexibelt arbete i form av distansarbete under delar av arbetsveckan. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vårdkvalitetschefen Johanna Woltjer, 018-617 48 74
Chefsläkaren Inge Bruce, 018-611 60 44
Medicinsk rådgivare Ove Andersson 018-6173315
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.