Kuratorer till barn- och ungdomspsykiatrin (BUP)

Sista ansökningsdag 2022-07-05
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS815/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för barn- och ungdomspsykiatri riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna upp till 18 år och omfattar både öppen- och slutenvård.

Verksamheten präglas av hög kompetens, god tillgänglighet, flexibilitet, samarbetsvilja och arbetsglädje. Vi eftersträvar att arbeta evidensbaserat och utifrån standardiserade vårdprocesser. Verksamheten är inne i ett förändringsarbete med syfte att öka tillgänglighet, förbättra arbetsmiljön och öka patientsäkerheten. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta med utvecklingsfrågor. Som nyanställd hos oss får du en mentor.

Ditt uppdrag

Vi utökar och söker nu kuratorer till våra öppenvårdsenheter. Arbetet som kurator innebär att du tillsammans med övriga i teamet arbetar med bedömning och behandling av barn och ungdomar. Som kurator företräder du det psykosociala perspektivet i teamet. Kontinuerligt samarbete med föräldrar och vårdgrannar är en naturlig del av arbetet. I arbetet ingår även samarbete med BUPs övriga verksamheter, skola och socialtjänsten.

Att vara kurator på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer

Du som söker är kurator med socionomexamen, vi ser gärna att du har psykoterapiutbildning steg 1 och erfarenhet från barnpsykiatriskt arbete.

Din kompetens

Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga, god förmåga att planera och driva eget arbete samt personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Förutom en tillsvidareanställning på 100 %, erbjuder vi en attraktiv och nytänkande arbetsplats, där patienten står i fokus. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning kommer, enligt rutin vid anställning, utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas ut.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Helena Eriksson 018-611 79 18
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.