Kommunikationsstrateg inom Hälso- och sjukvård

Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kommunikationsavdelningen vid Region Uppsala består av fyra enheter som arbetar med strategisk och operativ kommunikation. Enheten för Hälso- och sjukvårdskommunikation stöttar Hälso- och sjukvårdsavdelningen på Regionkontoret och de fyra vårdförvaltningarna Akademiska sjukhuset, Nära vård och hälsa, Lasarettet i Enköping samt Folktandvården med kommunikativa insatser.

Vården är ett område som engagerar och berör oss alla, både regionens cirka 395 000 invånare och 12 000 medarbetare. Region Uppsala står inför en mycket spännande omställning i att skapa en effektiv och nära vård. Vill du vara med och bidra till detta genom att tillföra ett kommunikativt perspektiv?

Till enheten för Hälso- och sjukvårdskommunikation söker vi nu en erfaren och utvecklingsorienterad kommunikationsstrateg.

Ditt uppdrag

Hälso- och sjukvården håller på att ställa om för att göra vården mer tillgänglig, möta framtidens krav på sjukvård liksom göra patienterna mer delaktiga i sin vård. Inom Region Uppsala drivs flera omfattande projekt- och utvecklingsarbeten som berör medarbetare och organisation liksom invånare och patienter. Målbilden för Effektiv och nära vård 2030 är att vården bättre ska motsvara invånarnas behov och en ny vårdstruktur utvecklas i samverkan med länets kommuner.

Ditt uppdrag som kommunikationsstrateg är att samordna och genomföra kommunikationsuppdragen som de olika omställningsprojekten innebär. I den här rollen arbetar du brett med strategisk och operativ kommunikation såväl internt som externt. Det innebär att du planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser inom området. Du är rådgivande till chefer och projektledare och driver kommunikationsfrågor i nära samarbete med sakkunniga och genom olika nätverk. Nära till hands har du också dina kollegor inom enheten och hela kommunikationsavdelningen.

Dina kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig Du har flera års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete i offentlig verksamhet. Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation i förändringsarbete och av att stötta chefer. Du har erfarenhet av att driva kommunikationsuppdrag i komplexa verksamheter och tillsammans med externa aktörer. Du är en skicklig skribent och väl införstådd med kommunikatörens verktyg.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kommunikation inom hälso- och sjukvård eller omsorg. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att facilitera möten och workshops.

Din kompetens

För att lyckas i rollen är du självgående och uthållig. Du är strategisk, men kan omvandla strategi till handling och utför gärna operativa uppgifter när det behövs, som till exempel skriva artiklar eller formulera budskapsplattform. Du ser både helheten och delarna och är van vid att arbeta långsiktigt. Tjänsten innebär att kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du har lätt att sätta dig in i komplexa frågor och göra dem begripliga. Du är prestigelös, relationsbyggande och trygg i din kompetens. Du trivs också med att aktivt forma dina uppdrag och utveckla dina arbetssätt.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta chef Pia Olave, 018-611 30 76.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.