Överläkare/Specialistläkare sektionen för klinisk fysiologi

Sista ansökningsdag 2022-07-05
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS820/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för klinisk fysiologi ingår i verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. På sektionen bedrivs framför allt diagnostik inom områdena hjärta, kärl och lunga. Vi bedriver forskning inom flera områden, exempelvis hjärtultraljud och lungfysiologi och har dessutom omfattande undervisning. Vi har ett nära samarbete med kardiologer, lungmedicinare, thoraxkirurger och kärlkirurger. Vi deltar i ronder inför avgörande kliniska beslut för flera patientgrupper.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare och specialist i klinisk fysiologi. Dubbelspecialisering i klinisk fysiologi och kardiologi är också kvalificerad sökande.

Din kompetens

Du har bred erfarenhet av flertalet kliniskt fysiologiska metoder såsom ekokardiografi, kärlultraljud, spirometri, arbetsprov och långtids-EKG. Du delar med dig av dina erfarenheter och lär ut dina kunskaper. Du har god ledar- och samarbetsförmåga, du är ansvarstagande och har patienten i fokus. Erfarenhet av ledarskap och medicinskt ledningsansvar/metodansvar inom klinisk fysiologi är liksom ekojourkompetens meriterande. Vi värderar högt att du har lätt för att samarbeta och har en god förmåga att kommunicera.

Vi erbjuder

Utifrån sjukhusets regler för överläkare prövas detta och sådan tjänst erbjuds om man uppfyller dessa villkor. Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placering på sektionen för klinisk fysiologi, tillträde enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Helen Wallstedt tfn 018-611 00 00 (vxl) 
Sektionschef Roosmarijn Westland Wurmbach tfn 018-611 00 00 (vxl)

Facklig företrädare Läkarförbundet UAL nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.  
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.