Psykolog till rehabiliteringsmedicinska avdelningen 85C1

Sista ansökningsdag 2022-07-10
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS825/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet har två huvudinriktningar: rehabiliteringsmedicin och smärta. Inom sektionen för rehabiliteringsmedicin sker arbetet både på inneliggande avdelning såväl som på öppenvårdsmottagning.
Den rehabiliteringsmedicinska avdelningen tar emot patienter i vuxen ålder som drabbats av skador på det centrala nervsystemet genom sjukdom eller trauma. Till de vanligaste diagnoserna hör förvärvad hjärnskada (till följd av stroke eller trauma) och ryggmärgsskada. Arbetet sker i multidisciplinära team och därmed i nära samarbete med läkare, sköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator.

Ditt uppdrag

Vi söker nu en psykolog till vår slutenvårdsavdelning för förvärvade hjärnskador. I arbetet kommer du att möta våra patienter och deras familjer i ett tidigt skede efter skadan. I psykologens roll ingår att bedöma och bemöta de psykologiska reaktioner som uppstår, främst gällande kognitiva förändringar och emotion. Detta sker via samtal, neuropsykologiska undersökningar och ett nära samarbete med övriga i teamet. Målet med vården är att ge patienten bästa möjliga förutsättningar för tidig återhämtning, läkning och träning efter skadan Psykologen ingår i en grupp av 5 psykologer som alla arbetar inom olika delar av rehabilitering och neurologi. Neuropsykologisk handledning finns för hela gruppen vid några tillfällen per termin. I det dagliga arbetet kommer du att ha nära kontakt både med medlemmarna i teamet på vårdavdelningen och med övriga psykologer i gruppen. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har kunskaper inom neuropsykologi och rehabiliteringsmedicin.

Din kompetens

För att lyckas i denna roll behöver du trivas med att arbeta i slutenvårdsmiljö, att ha många olika former av patientkontakter, samt att arbeta både självständigt och i team. Intresse för utvecklingsarbete och forskning värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

I början av din anställning kommer du att gå dubbelt med vår nuvarande psykolog, så du får möjlighet att växa in i rollen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionsadministratör, Jenny Piispanen. Jenny.piispanen@akademiska.se
Facklig kontaktperson Psykologförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.