Specialistläkare till sektionen för molekylär bilddiagnostik

Sista ansökningsdag 2022-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS832/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för Molekylär bilddiagnostik tillsammans med PET-Centrum i Uppsala är en av de ledande enheterna inom nuklearmedicin och molekylär bilddiagnostik i Europa. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling.

Verksamheten är väl fungerande med hög diagnostisk kvalitet. Vår enhet utför undersökningar inom de flesta av sjukhusets verksamhetsområden men med ett speciellt fokus på kardiologi, neurologi, geriatrik och onkologi där det senare också innefattar målsökande onkologisk behandling.

Det personliga bemötandet står i fokus liksom vår värdegrund; ödmjukhet, skicklighet och långsiktighet, vilka präglar oss i det dagliga arbetet och beskriver hur vi förhåller oss till varandra, både när det gäller patienter och kollegor. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare i Sverige eller EU med specialistkompetens inom nuklearmedicin, radiologi, onkologi eller klinisk fysiologi. Om du saknar utbildning inom nuklearmedicin kommer vi att tillhandahålla detta. Språkkunskaper i svenska på nivå C1 är ett krav. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna. Forskningsintresse är en merit.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf Verksamhetschef Per Eckerbom 018-611 47 91 eller sektionschef Torsten Danfors 018-6119908
Forskning Professor Jens Sörensen 018-611 06 09

Fackliga kontaktpersoner UAL, Lars Lundin eller Lucyna Neuger nås via växeln 018-611 00 00.

Följ oss på sociala medier: Instagram - akademiskasjukhuset

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. På grund av semestertider kan rekryteringen komma att dröja. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis 
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ . Tjänsteförslagen publiceras i Läkartidningarna i Sverige, Norge och Danmark samt och på LinkedIn.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.