Specialistläkare till klinisk mikrobiologi och vårdhygien

Sista ansökningsdag 2022-07-10
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS837/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Nu söker vi en specialistläkare med inriktning mot klinisk bakteriologi till sektionen klinisk mikrobiologi och vårdhygien. Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är en del av Akademiska laboratoriet. Sektionen med sina drygt 100 medarbetare har en verksamhet som, förutom en bred och växande mikrobiologisk diagnostik, även omfattar vårdhygien, undervisning, forskning och utvecklingsarbete. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001. Inom medicinska fakulteten vid Uppsala universitet finns ämnesföreträdare i klinisk bakteriologi vid Institutionen för medicinska vetenskaper. Genom ett samarbete med institutionen finns goda möjligheter för forskning av både grundläggande och klinisk karaktär inom klinisk mikrobiologi.

Ditt uppdrag

Deltagande i framförallt virologiska diagnostiken och utveckling av verksamheten, deltagande i kliniska ronder samt handledning av ST-läkare. Tjänstgöring vid ett universitetssjukhus förutsätter undervisning på olika nivåer innefattande även grundutbildningar och till viss del forskning och utveckling. Helgtjänstgöring ingår.

Dina kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk bakteriologi eller klinisk mikrobiologi. Intresse inom mykologi är önskvärt.

Din kompetens

Samarbetsförmåga och intresse för utvecklingsarbete förutsätts.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef: Johan Lindh, 076-100 11 12
Överläkare: Kenneth Nilsson, 018- 611 90 81

Facklig kontaktperson:
Bo Albinsson, 018-611 96 15
Birgitta Lytsy, 018-611 39 03
Simon Elveborg, 018-617 11 34

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset