Samordnare för SVF-cancer

Sista ansökningsdag 2022-08-14
Arbetsplats Hälso- och sjukvårdsavdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK88/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Hälso- och sjukvårdsavdelningen på Regionkontoret, Region Uppsala har i uppdrag att stödja regionen gällande strategiska hälso- och sjukvårdsfrågor inom sjukvården. För att stärka cancervården utlyser nu Region Uppsala, inom ramen för den nationella satsningen för en jämlik, tillgänglig och patientfokuserad cancervård, en anställning på 50 % som samordnare för de standardiserade vårdförloppen (SVF) inom cancer med särskilt ansvar för all primärvård. Standardiserade vårdförlopp är ett nationellt arbetssätt som ska minska onödig väntan och ovisshet för patienten.

Ditt uppdrag

Du arbetar tillsammans med en kollega som är ansvarig för cancerfrågor på Hälso- och sjukvårdsavdelningen samt med övriga SVF-samordnare inom Region Uppsala, med att säkerställa en fungerande och sammanhållen SVF-process inom regionen. Det innebär att stödja vården i att utveckla effektiva och patientcentrerade cancervårdsflöden. I uppdraget ingår bland annat att ansvara för stöd, information, utbildning, uppföljning och återkoppling av arbetet med standardiserade vårdförlopp till primärvårdens verksamheter. Ditt arbete utgår från Vårdkvalitetsenheten på Hälso- och sjukvårdsavdelningen, med trevliga arbetskamrater.

Dina kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom vårdområdet. Du ska ha god kännedom om sjukvården, speciellt primärvård och cancervård. Vi ser det som positivt om du redan idag arbetar inom primärvården eller cancervården inom regionen. Det är viktigt att du har intresse för och tidigare erfarenhet av kvalitets- och uppföljningsarbete.

Din kompetens

För att lyckas i tjänsten ser vi att du är strukturerad och drivande. Du har lätt att samverka med andra och du har en god social kompetens. Du har god kommunikativ förmåga och du är skicklig på att förmedla budskap både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är en visstidsanställning till och med 31 december 2023, med eventuell möjlighet till förlängning. Uppdraget är på 50 % och kan med fördel kombineras med klinisk tjänstgöring i någon av regionens verksamheter. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vårdkvalitetschefen Johanna Woltjer, 018-617 48 74
Medicinsk rådgivare Ove Andersson 018-617 33 15

Fackliga företrädare via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.