Överläkare/ Biträdande överläkare i klinisk patologi- 2 tjänster

Sista ansökningsdag 2022-08-01
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS842/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi erbjuder nu några positioner som överläkare eller biträdande överläkare inom klinisk patologi, Akademiska laboratoriet. Inom klinisk patologi arbetar vi linjebaserat och du har som medarbetare möjlighet till att arbeta inom ett eller flera organområden. Du kommer att vara medlem i ett kollegium som för närvarande inkluderar 30 patologer och 7 ST läkare.

Ditt uppdrag

Förekommande diagnostik och utveckling inom klinisk patologi. Arbetsuppgifterna inkluderar utvecklingsarbete, medverkan vid kliniska ronder samt handledning av ST-läkare. Medverkan i pågående forskningsprojekt uppmuntras inom Akademiska sjukhuset.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens inom klinisk patologi. Erfarenhet av självständigt diagnostiskt arbete av hög kvalitet inom histopatologi och/eller cytologi är meriterande, liksom kliniskt utvecklingsarbete och ansvarsuppdrag inom professionen. Forskningserfarenhet är meriterande. Du ska ha god kommunikationsförmåga och vara lätt att samarbeta med.

Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende biträdande överläkare/överläkare.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas enligt sjukhusets praxis. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf sektionschef Anette von Malmborg 018-611 38 67
Tf biträdande sektionschef/medicinsk ledningsansvarig Irina Alafuzoff 070-611 48 22
Facklig kontaktperson Johan Botling 070-611 44 26

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.