4A söker sjuksköterska med intresse för beroende

Sista ansökningsdag 2022-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS401/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Psykiatriavdelning 4A består av elva vårdplatser och har flera olika behandlingsuppdrag med fokus på beroende och psykiatrisk samsjuklighet. Fyra platser är inriktade mot läkemedelsassisterad behandling för smärt- och opiatpatienter, en plats mot utredning vid smärta och sex platser är avsatta för patienter med affektiv sjukdom och samtidigt substansbruksyndrom. Patienterna kommer till avdelningen via akutmottagningen för vuxenpsykiatri eller planerat via de psykiatriska öppenvårdsmottagningarna. På avdelning 4 A arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, klinisk farmaceut och kurator. För att säkerställa att patienterna får en god omvårdnad, samarbetar- och konsulterar vi övrig psykiatrisk specialistkompetens utifrån patienternas individuella behov.

Verksamheten tillhör sektionen för beroende- och neuropsykiatri, en sektion i framkant. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på vårdutveckling och forskning.  All personal har tillgång till handledning och vi arbetar aktivt med att förbättra personalens arbetsmiljö. Vi har ett målinriktat förbättringsarbete av patientvården och är måna om att närstående blir delaktiga. Personalen på 4 A är öppen, positiv, trygg och kompetent vilket gör det lätt att komma som ny personal till avdelningen. 

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska vid psykiatrins heldygnsvård har du en viktig roll i teamet. I samarbete med kollegor från olika yrkeskategorier bedömer och planerar du den enskilde patientens behov av stöd, vård och behandling. Du arbetar nära patienten och samarbetar med psykiatrisk öppenvård, andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Du ansvarar bland annat för dokumentation och administration av läkemedel och har en arbetsledande roll i teamet. Att handleda studenter och nya medarbetare är också en naturlig del av dina arbetsuppgifter.  

Dina kvalifikationer 

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Specialistsjuksköterskeutbildning och tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrisk vård är meriterande men inte ett krav. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är ett krav. 

Din kompetens

Som person ser vi gärna att du är positiv, driven, engagerad, flexibel och lösningsinriktad med förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter i en föränderlig tillvaro, har en öppen människosyn och tycker om utmaningar. För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet.
Vi förutsätter att du har god serviceanda mot såväl patienter, medarbetare och externa aktörer.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde snarast/ enligt överenskommelse. 
Efter en personligt anpassad introduktion väntar en stimulerande arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik. Du kommer att bli tilldelad en mentor, som är en erfaren sjuksköterska, under första året. Även avdelningschefen, som i sin grundprofession är specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård, är i högsta grad närvarande och delaktig i det dagliga arbetet.    
Är du erfaren sjuksköterska kommer du kunna utvecklas i ditt ledarskap hos oss och få ta ansvar för utveckling av olika områden utifrån dina intressen och verksamhetens behov.  

Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kan komma att bli schemalagd dag och kväll med tjänstgöring vissa helger. För dig som endast är intresserad av att arbeta endast nätter finns även möjlighet till detta. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tillförordnad avdelningschef Gunilla Sandén 018-611 21 17 gunilla.sanden@akademsiska.se 
Biträdande avdelningschef Masoomeh Reza Ahan 018-611 53 68 masoomeh.rezaee.ahan@akademiska.se 
Facklig företrädare Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 
Intervjuer görs löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.