IT-Tekniker Citrix

Sista ansökningsdag 2022-07-01
Arbetsplats IT-centrum, Datacenter
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC28/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Om arbetsgivaren
Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

IT-Tekniker Citrix
Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region. Inom IT-centrum arbetar idag ca 160 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; Drift, Verksamhetsstöd, Tekniska plattform och Support. 

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta med drift och underhåll av Region Uppsalas server- och klientplattform för Citrix XenApp/XenDesktop. Som tekniker ansvara du för att övervaka plattformen, åtgärda fel samt föreslå och genomföra förändringar/förbättringar. I arbetet ingår att ha kontakt med våra användare som finns inom hela Region Uppsalas organisation men även externa konsulter både inom och utanför Sverige. Det ingår också att dokumentera allt arbete i vårt ärendehanteringssystem samt att underhålla dokumentationen för plattformen. Vi arbetar enligt ITIL och som medarbetare hos oss är du också delaktig i den interna processutvecklingen.

Din kompetens
Du har erfarenhet av systemdrift liksom av drift och support av IT-system. Vidare har du erfarenhet av system, tjänster, och infrastruktur inom Citrix Xenapp/XenDesktop samt gärna erfarenhet av att arbeta i server-virtualisering (VMware). Du har god erfarenhet av att arbeta i Microsofts övriga produktutbud som Windows server, och vi ser gärna att du behärskar PowerShell.
Som person är du serviceinriktad, flexibel och ansvarsfull. Vi lägger stor vikt vid förmåga att samarbeta och ha en god kommunikation med kollegor och uppdragsgivare. Du är en person som drivs av att få skapa kvalitativa lösningar, som förstår din roll i organisationen där IT är ett verktyg för våra kärnverksamheter.

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning (vanligtvis tillämpas en inledande provanställning). Nattarbete/beredskap kan förekomma. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?
Kontakta rekryterande chef Sören Björk, 018-611 33 27.
Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel: 018-611 10 00.
Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan senast den 31 juni 2020.
Urval kommer att ske löpande

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala