Psykiatrisjuksköterska, Östervåla vårdcentral

Sista ansökningsdag 2022-07-10
Arbetsplats Östervåla vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH301/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen att söka tjänsten som psykiatrisjuksköterska hos oss på Östervåla vårdcentral!

Vi är den lilla vårdcentralen med de stora möjligheterna och söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska i det psykosociala teamet har du ett varierat arbete. Dina arbetsuppgifter består i att t.ex. bedöma och hjälpa patienter i telefonrådgivningen och i det direkta mötet i planerad mottagning. Sjuksköterska uppdrag är att vara uppföljande, stödjande, samordnande. Stora krav ställs på kunskap kring bemötande och problemlösningsförmåga. Det är viktigt att du är bekväm att arbeta med digitala verktyg. Att vara sjuksköterska i det psykosociala teamet är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du kommer att arbeta 30 % av din tid  som rehabiliteringskoordinator, vilket innebär att du kommer arbeta förebyggande med hälsosamtal och arbeta aktiv tillsammans med läkarna på vårdcentralen för att samordna patientens återgång till arbete. Du kommer att ha en ledande roll i samverkan med bland annat kommunen.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom psykiatrin. Du tycker om att arbeta med människor och har tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Meriterande är att du kan triagera patienter, dvs med din kunskap ska du kunna fördela patienterna samt behov till de olika professioner som söker till det psykosociala teamet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, vilket för oss betyder att du vill bidra till ett gott arbetsklimat genom att vara positiv, har ett flexibelt arbetssätt och god förmåga att samarbeta med övriga i teamet, samtidigt som du har vana och drivkraft att arbeta självständigt.

Vår verksamhet

Östervåla ligger i vacker jord- och skogsbruksbygd i Heby kommun nordväst om Uppsala. Vårdcentralen har 31 engagerade medarbetare som består av läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeut och  dietist. Vi ansvarar för 6 400 listade patienter. Till verksamheten hör även distriktssköterskemottagningen i Tärnsjö. Vi arbetar utifrån patienten och satsar starkt på kvalité och patientsäkerhet.

Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö. Våra vårdcentraler finns i hela länet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om verksamheten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Ivonne Arvidsson tel. 018-611 08 61 alternativt ivonne.arvidsson@regionuppsala.se.  

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast 10 juli. Glöm inte att bifoga kopia på din legitimation och andra intyg som styrker din åberopade kompetens.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.