Innovationskoordinator

Sista ansökningsdag 2022-08-14
Arbetsplats Forsknings- och innovationsavdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK62/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala innovation har idag ett uppdrag som sträcker sig över de förvaltningar som bedriver hälso- och sjukvård. Det långsiktiga målet är att utveckla och stärka innovationsmöjligheterna inom samtliga verksamheter i Region Uppsala. Vårt uppdrag är att möjliggöra för medarbetare, invånare, forskare och företag att utveckla och utvärdera idéer och innovationer, som kan leda till nya produkter och företag. Detta i samverkan med Region Uppsalas verksamheter och andra aktörer i Uppsalas innovationssystem.

I vår verksamhet jobbar idag fem personer. Verksamheten kännetecknas av ett öppet samtalsklimat med högt i tak och ett stort driv för utveckling och innovation. Vi är ett team som präglas av prestigelöshet, är empatiska, vågar testa nytt och att inte vara rädda för att göra fel ibland.

Ditt uppdrag

Det finns evidens för att kommersiella innovationsprojekt med vården som tilltänkt kund underskattar resurser och tid för klinisk validering. Under 2022 har Region Uppsala innovation, Akademiska sjukhuset och STUNS Life Science beviljats projektmedel mellan 2022-05-31 och 2023-06-01, med chans till förlängning. Projektet ska kartlägga förutsättningarna för en utveckling av strukturer och arbetssätt som underlättar för tidiga tester av medicintekniska innovationer och läkemedel i klinisk fas inom Region Uppsalas fyra vårdförvaltningar.

Kartläggningen kommer att ske genom att löpande pröva verkliga pilotinnovationer i de operativa vårdverksamheterna. Innovationerna fångas upp, bedöms och kvalificeras inom ramen för befintliga initiativ; BIO-X accelerate genom STUNS Life Science och kompetenscentrum AM4Life genom befintlig samverkan mellan Uppsala universitet, Akademiska sjukhuset och Life science-sektorn.  

För detta ändamål söker Region Uppsala innovation en innovationskoordinator med uppdrag att utreda var och vilka enheter eller förvaltningar som är mest lämpade att bli s.k. sjukvårdsnära testbäddar för regionala och nationella Life sciencebolag. 

Som koordinatorn kommer du att facilitera kontakten mellan företagen och sjukvården. Med hjälp av verkliga innovationer och vårdens behov behöver följande frågor besvaras under projektet: 

Nyttan & värde: Ger det ett bättre kliniskt utfall? Är det ett bättre resursutnyttjande? Bättre patientupplevelse?  
Omvärld: Vad finns redan på marknaden? Finns vetenskapliga evidens? Vad gör andra regioner, länder? 
Intressenter på våra vårdförvaltningar: Finns det tillgängliga och kompetenta enheter som kan testa och utvärdera? Vem/vilka är behovsägare? Vem/vilka är slutanvändare? Vem ska förvalta lösningen? Finns det ett nationellt intresse? 

I din koordinatorsroll ansvarar du för planering, koordinering, kommunikation och rapportering. Du kommer att ha kontakt med företag, myndigheter och sjukvårdsenheter. Du förväntas självständigt författa rapporter till beslutsfattare och myndigheter och sköta en viss ekonomisk uppföljning med stöd av våra ekonomer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom exempelvis hälso- och sjukvård, teknik och/eller annan inriktning som vi bedömer relevant för tjänsten.
  • Arbetat med eller inom offentlig förvaltning, företrädelsevis hälso- och sjukvård.
  • Gärna erfarenhet av verksamhetsutveckling, medicinteknik, offentlig upphandling, digital transformation.
  • Gärna erfarenhet av innovations- och förändringsprocesser.
  • Erfarenhet av samverkan med flera parter såsom offentlig sektor, akademi och näringsliv.
  • Mycket god förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Din kompetens

Viktiga personliga egenskaper för tjänsten är att du har god samarbetsförmåga, har lätt för att knyta nya kontakter och har god självkännedom. Du måste känna dig trygg med att tala inför större grupper och du agerar på ett förtroendeingivande sätt i mötet med vårdens olika professioner, såväl som i mötet med funktioner på olika nivåer i näringslivet och akademin. För att lyckas i rollen söker vi en problemlösare som är engagerad, serviceorienterad, vetgirig och initiativrik. Vi ser även att du är strukturerad och har en god organisationsförmåga, trivs med att befinna dig i förändring och vågar utmana det befintliga.

Vi erbjuder

Projektanställning med tillträde enligt överenskommelse till 1 juni 2023, med chans till förlängning. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta chef Maria Tunebjer, 070-5366824.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.