Kommunikatör Samhällskommunikation

Sista ansökningsdag 2022-08-21
Arbetsplats Kommunikationsavdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK74/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vill du vara med och skapa effektiv kommunikation om samhällsviktiga frågor? Nu söker vi en kommunikatör till enheten för samhällskommunikation.   

Region Uppsala ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur samt för regional utveckling. Hos oss får du möjlighet att arbeta med samhällsviktiga frågor och bidra till att utveckla regionens kommunikation. Region Uppsala har en gemensam kommunikationsfunktion med organisatorisk placering på Regionkontoret. Kommunikationsavdelningen består av fyra enheter och du kommer att tillhöra enheten för samhällskommunikation. Vi ger kommunikationsstöd till förvaltningarna Fastighet och Service, Kultur och bildning, Regionkontoret, Resurscentrum samt Trafik och Samhälle. 

Ditt uppdrag

Som kommunikatör arbetar du med kommunikationsfrågor för den verksamhet som du stödjer. Du planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser inom dina områden och för olika projekt. Du tar även hand om löpande behov och önskemål som kommer till enheten. Dina uppgifter och uppdragsgivare kan variera beroende på verksamhetens och förvaltningarnas behov, men du stöttar i första hand förvaltningarna Regionkontoret och Resurscentrum, med både intern och extern kommunikation. Du arbetar självständigt i dina uppdrag, men samarbetar också med kommunikationsansvariga och kommunikatörer på enheten samt med kollegor på kommunikationsavdelningens andra enheter.  

Dina kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flera års erfarenhet av att arbeta brett med kommunikation och är en van rådgivare i kommunikationsfrågor. Du har erfarenhet av att kombinera strategiskt helhetstänk med operativa uppgifter. Du är en god skribent och är van att producera målgruppsanpassat innehåll för sociala medier och andra kanaler. Du har goda kunskaper i Office-paketet samt Adobe-programmen, har arbetat med publicering på sociala medier samt i publiceringsverktyg för webb, gärna EpiServer.

Det är meriterade om du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation i en offentlig och politiskt styrd verksamhet, 

Din kompetens

Du är trygg och självgående i din roll. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter, men tar också ansvar för att driva uppdragen i mål på ett strukturerat sätt. Du är flexibel med hög service- och samarbetsförmåga. Du är skicklig på att anpassa ditt budskap till mottagaren. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta chef Marianne Hedlund Spiik, 018-611 76 34.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.