Kommunikatör Nära vård och hälsa

Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kommunikationsavdelningen vid Region Uppsala består av fyra enheter som arbetar med strategisk och operativ kommunikation. Enheten för Hälso- och sjukvårdskommunikation stöttar Hälso- och sjukvårdsavdelningen på Regionkontoret och de fyra vårdförvaltningarna Akademiska sjukhuset, Nära vård och hälsa, Lasarettet i Enköping samt Folktandvården med kommunikativa insatser.

Vården är ett område som engagerar och berör oss alla, både regionens cirka 395 000 invånare och 12 000 medarbetare. Region Uppsala står inför en mycket spännande omställning i att skapa en effektiv och nära vård. Vill du vara med och kommunicera detta?

Nu söker vi en kommunikatör till som i huvudsak kommer att stötta förvaltningen Nära vård och hälsa.

Ditt uppdrag

Du ger kommunikativt stöd till chefer och medarbetare inom förvaltningen Nära vård och hälsa. Du är ett strategiskt stöd i projekt och utvecklingsarbete och bollplank i olika kommunikationsfrågor, men har också praktiska kunskaper och kan leverera de kommunikationsinsatser som behövs. Du arbetar självständigt i dina uppdrag, men samarbetar också med kommunikationsansvariga och kommunikatörer på enheten samt med kollegor på kommunikationsavdelningens andra enheter.

Dina kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flera års erfarenhet av att arbeta brett med kommunikation och är van att hantera hela processen från strategisk planering med många berörda aktörer till operativt genomförande.
Du är en erfaren rådgivare och va att stötta chefer i kommunikationsfrågor. Du är en god skribent och van vid att producera målgruppsanpassat innehåll.

Det är meriterade om du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation i en offentlig och politiskt styrd verksamhet, gärna inom Hälso- och sjukvård eller omsorg. Erfarenhet av förändringskommunikation är också meriterande.

Din kompetens

Vi söker dig som snabbt sätter dig in i nya uppdrag och verksamheter. Du är trygg och självgående i din roll. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter, men tar också ansvar för att driva uppdragen i mål på ett strukturerat sätt. Du är flexibel med hög service- och samarbetsförmåga. Du är skicklig på att anpassa ditt budskap till mottagaren.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta chef Pia Olave, 018-611 30 76.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.