Sektionschef onkologi

Sista ansökningsdag 2022-07-13
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS860/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Sektionschef sektion onkologi

Vi söker nu en sektionschef till vår sektion onkologi med uppdrag att styra och leda med fokus på medicinsk kvalitet, patientnytta och medarbetarnöjdhet.

Vår verksamhet - en sektion med höga ambitioner och ett växande uppdrag

Inom sektion onkologi finns två slutenvårdsavdelningar, mottagningsverksamhet, en utrednings- och en dagsjukvårdsavdelning. Verksamheten är organiserad i tumörgrupper och vi samarbetar nära med kirurger, radiologer, patologer och kollegor i regionen. Sektionens läkargrupp bemannar också vår strålbehandlingsavdelning. Vår kliniska forskning samordnas av en dedikerad klinisk forsknings- och utvecklingsenhet, KFUE, med ett 40-tal anställda medarbetare. Ett nära samarbete med Uppsala universitet och institutionerna för immunologi, genetik och patologi (enheten för experimentell och klinisk onkologi) och för Medicinska vetenskaper ger goda möjligheter till fortbildning, forskning och utveckling.

Ditt uppdrag

Som sektionschef har du en unik möjlighet att påverka framtidens onkologi genom att leda och utveckla den personal som tillsammans ska få det att hända. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och företräder verksamhetsområdet och sektionen som arbetsgivare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för sektionens cirka 65 läkare. Du samverkar också med RCC och i lokala, regionala och nationella nätverk.

Vi ser en fortsatt mycket snabb utveckling av cancervården inom såväl diagnostik, behandling, läkemedel, teknologi och forskning och patientperspektivet i vården växer sig allt starkare. Vårt uppdrag får fler dimensioner med ökat fokus på livskvalitet och såväl pre- som rehabilitering. Som chef och ledare behöver du kunna agera över ett brett område såväl professions- som ledarskapsmässigt och balansera komplexa etiska sammanhang i ett effektivt och tydligt ledarskap.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som vill delta i att utveckla cancervården i Uppsala och tycker om att coacha andra och bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Du har god analytisk förmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten och främja ett klimat som sätter medarbetaren i centrum till gagn för patienten. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet på sektionschefsnivå och gärna erfarenhet av förändringsledning. Du är överläkare i onkologi samt har bred forskningsbakgrund, med minst en docentur då forskning har en framskjuten plats. Du är en tydlig och trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Uppdraget som sektionschef är tidsbegränsat tre år med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på halvtid och kombineras med klinik och forskning. Sektionens ledningsmodell bygger på ett delat ledarskap i samverkan med bitr sektionschefer. Du har en tillsvidareanställning inom din profession. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att få ett gott administrativt stöd inkluderande bland annat sekreterare, HR-partner och controller (ekonom).

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf verksamhetschef: överläkare Henrik Lindman 018-611 91 42
Bitr. verksamhetschef: Maria Andersson Ödman 018-611 55 18
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS!?I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver?en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§.?Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt?specialistbevis?och om disputation anges som merit även?bevis om disputation. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.