Överläkare med inriktning barnreumatologi

Sista ansökningsdag 2022-07-13
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS862/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet Akademiska barnsjukhuset består av sju sektioner. Tjänsten tillhör organisatoriskt sektionen för specialiserad pediatrik och ämnesområdet barnreumatologi.

Ditt uppdrag

Patientgruppen utgörs av barn och ungdomar med reumatologisk och autoinflammatorisk sjukdom. I uppdraget ingår arbete på mottagning, i dagvårdsverksamheten och som barnreumatologisk konsult. Regelbundet deltagande i remissbedömningsgrupp för långvarig smärta och i immunbristnätverk ingår också. Du kommer att ha ämnesområdesansvar för barnreumatologin vilket innebär att leda och planera arbetet samt ansvara för den medicinska utvecklingen. Jourtjänstgöring ingår.

Dina kvalifikationer

Specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin och barn- och ungdomsreumatologisk kompetens på universitetskliniknivå. Bakjourskompetens är ett krav. Du är disputerad och bedriver forsknings- och utvecklingsarbete och har erfarenhet av undervisning. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta teambaserat.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst med tjänstgöringsgrad på 100%. För överläkartjänst krävs att den sökande uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkartjänst. Jourtjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef specialiserad pediatrik, Åsa Neuman tel. 018-611 59 99
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli tel. 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.