Sektionschef till Akademiska laboratoriet

Sista ansökningsdag 2022-09-01
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS896/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska laboratoriet är en verksamhet i ständig förändring. Sammanlagt är vi cirka 700 medarbetare med verksamhet både på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping. Akademiska laboratoriet är ackrediterat och svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik, forskning, utveckling och utbildning. Vi består av fem sektioner som tillsammans är verksamma inom tio olika laboratoriemedicinska kunskapsområden – transfusionsmedicin, immunologi, kemi, farmakologi, bakteriologi, virologi, vårdhygien, patologi och cytologi samt genetik. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i sjukvårdsregion Mellansverige. Nu söker vi dig som vill arbeta som sektionschef på klinisk kemi och farmakologi.

Vi erbjuder ett utvecklande och utmanande jobb som sektionschef på ett topputrustat universitetslaboratorium med bred klinisk och akademisk kompetens inom ett forskningsintensivt område och som befinner sig i ett dynamiskt förändringsarbete. Sektionen för klinisk kemi och farmakologi (KKF) utgör en expansiv, spännande och högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom såväl klinisk kemi som farmakologi. Verksamheten ger även stöd till patientnära analysverksamhet inom sluten- och öppenvård samt bidrar till forskning och utbildning vid Uppsala universitet. Hos oss arbetar idag cirka 140 medarbetare i en dygnet-runt-verksamhet som är ackrediterad enligt ISO 15189.

Ditt uppdrag

Som sektionschef för klinisk kemi och farmakologi ansvarar du för att leda verksamheten mot uppsatta mål och visioner och du driver tillsammans med personalen sektionens utveckling. Du har det yttersta ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal och driver kvalitets- och utvecklingsfrågor för sektionen, i nära samarbete med din egen ledningsgrupp som utgörs av biträdande sektionschef, avdelningschefer och läkare – varav en vid behov blir medicinskt ledningsansvarig läkare. Dina direkt underställda är cirka 20 personer – huvudsakligen chefer och läkare. Några viktiga fokusområden för dig är en välfungerande bemanning, god arbetsmiljö, ett coachande och stödjande ledarskap och arbete med ständiga förbättringar och utveckling. Som sektionschef är du direkt underställd verksamhetschefen för Akademiska laboratoriet och ingår i Akademiska laboratoriets ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från ledande chefsbefattningar och förändringsarbete inom i första hand laboratoriemedicin, laboratoriediagnostik eller motsvarande dygnet-runt-produktion. Vi letar efter dig som:

  • har förmåga att engagerat driva verksamheten enligt fastställd verksamhetsplan och ekonomiska ramar samt göra nödvändiga prioriteringar och hålla deadlines
  • har förmåga att utifrån syftet med verksamheten och i dialog med ledning och medarbetare formulera tydliga, realistiska och relevanta mål och visioner
  • har förmåga att se till helheten och förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag och förutsättningar, exempelvis inom FoU,
  • är tydlig, lyhörd, respektfull och engagerad i ditt ledarskap och bemötande,
  • är öppen, prestigelös och har lätt för att samarbeta

Erfarenhet av drift och utveckling av laboratoriediagnostik, likväl att vara specialistläkare inom klinisk kemi eller klinisk farmakologi är meriterande. Vi kommer även att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Tommie Olofsson: 018 611 3172, 073-097 70 04, tommie.olofsson@akademiska.se
HR-partner Erika Sundgren: 018-617 16 83
Facklig kontaktperson nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan, senast 1 september 2022. 

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.