Utredare/strateg

Sista ansökningsdag 2022-08-21
Arbetsplats Vårduppdragsenheten
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK93/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Hälso- och sjukvårdsavdelningen vid Regionkontoret stödjer den politiska ledningen så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås, till nytta för invånare och patienter. 

Inom vårduppdragsenheten vid hälso- och sjukvårdsavdelningen arbetar ett 15-tal medarbetare med verksamhetsstöd, utredningar, utveck­lings­arbete, vårdupphandlingar och uppföljning. I arbetsgruppen möter du kollegor från skiftande kunskapsområden med bakgrund inom bland annat medicin, tandvård, samhälls­vetenskap och ekonomi.

Ditt uppdrag
I rollen som utredare och strateg kommer ditt område i huvudsak vara barn och unga inom hälso- och sjukvården. I uppdraget ingår att:

 • strategiskt leda och följa upp arbetet med regionens strategi ”Barn och ungas psykiska hälsa 2030” som en del av omställningsarbetet ”Effektiv och nära vård 2030”,
 • delta i strategiska utredningar och utvecklingsarbeten kring barn och unga samt
 • samverka inom kunskapsstyrningsarbetet gällande barn och ungas hälsa.

Vårduppdragsenheten arbetar nära den politiska ledningen, och lämnar inte sällan tjänsteutredningar/underlag eller svar till initiativ av olika slag och remisser. Det arbetet sker ofta under begränsad tid och mot fastställda tidsramar. Det är viktigt att du kan förhålla dig till förutsättningar i en politiskt styrd organisation.
Ditt arbete innebär samarbete med många kontakter såsom Region Uppsalas förvaltningar, kommunerna, privata vårdgivare och andra externa samarbetspartners. 

Din kompetens
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och minst tre års erfarenhet av en liknande roll. Vi tror att du arbetar som strateg, utredare eller projektledare med kompetens inom analys och uppföljning samt kvalitetsutveckling.
Då arbetet innefattar muntlig och skriftlig presentation och dialog med politiker, ledning, vårdgivare och medarbetare är det en förutsättning att du har erfarenhet av och trivs med att uttrycka dig både skriftligt och muntligt i grupp. Dina datorkunskaper är goda inom Office 365 och du sätter dig snabbt in i nya systemstöd som du behöver i ditt arbete.

Vem är du?
Vi söker dig som är genuint intresserad av frågor som rör barn och unga. Vi ser också att:

 • Du är van att ta ansvar för ditt arbete
 • Du trivs med att jobba självständigt samtidigt som det är naturligt för dig att jobba tillsammans med andra
 • Du är analytiskt lagd och har förmåga att ta till dig komplex information
 • Du är van att analysera och redovisa effekter av förslag och genomförda åtgärder för att kunna bidra till utveckling av vården
 • Du är bekväm med att presentera och kommunicera resultat för politik, ledningsfunktioner och vårdgivare
 • Du har erfarenhet av att bygga hållbara och goda relationer med olika människor. 

 

Annat bra att veta

Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning.
Tjänsten är placerad på på Storgatan 27 med goda pendlingsmöjligheter då Uppsala Resecentrum ligger ett stenkast bort.

Region Uppsala möjliggör flexibelt distansarbete.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.
Eventuella frågor om tjänsten besvaras av eva.gryding@jobbet.se. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Krav

 

 • Relevant högskoleutbildning alt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig
 • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Mycket god svenska i tal och skrift
 • God engelska i tal och skrift
 • Goda datorkunskaper i Office 365 

 

Meriterande

 

 • Erfarenhet av offentligt styrd verksamhet
 • Erfarenhet av arbete med målgruppen barn och unga inom hälso- och sjukvårde
Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Region Uppsala är en politiskt styrd organisation som ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur samt för regional utveckling. Tillsammans arbetar vi med länets kommuner, högskolor, näringsliv och andra aktörer för att skapa de bästa förutsättningarna för våra invånare.