Sjukhuskemist / Laboratorieingenjör

Sista ansökningsdag 2022-10-16
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS915/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av Akademiska laboratoriet. Vi är en högspecialiserad och spännande verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten- och öppen vård samt bidrar till forskning och utbildning. Inom KKF arbetar idag ca 130 medarbetare, varav ca 10 ingenjörer och vi utför cirka 8 miljoner analyser per år. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189. KKF har även ett laboratorium på Lasarettet i Enköping.
Vill du ha en arbetsdag där du bidrar till människors hälsa och till och med kan rädda liv genom snabba och kvalitetssäkra provsvar? Vi söker en laboratorieingenjör eller motsvarande till Akademiska sjukhusets största laboratorium, Klinisk kemi och farmakologi och vi hoppas att du är en av våra framtida kollegor!

Ditt uppdrag

Inom klinisk kemi och farmakologi kommer du att ha en inriktning mot cell- och molekylärbiologi. Du kommer framför allt arbeta med flödescytometriska metoder. Du kommer vara med att ta nya upphandlade flödecytometrar i drift och arbeta med labdatasystemet FlexLab Kemi. Dina arbetsuppgifter kan bestå av följande:

  • utveckla, utvärdera och implementera analysmetoder
  • upphandling och verifiering av instrument
  • medverka vid felsökning och tillsyn av metoder och apparatur
  • parametersättning av laboratorieinformationssystem
  • uppföljning av kvalitetssäkringssystem
  • delta i förbättrings- och utvecklingsarbeten/projekt
  • delta vid upplärning och utbildning av medarbetare och studenter

 

Dina kvalifikationer

Vi söker en laboratorieingenjör, kemist, biomedicinare eller motsvarande som har en godkänd relevant utbildning på högskolenivå eller högre. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska samt mycket goda kunskaper kring flödescytometri, och erfarenheter inom IT. Det är meriterande om du har erfarenhet som ingenjör eller kemist från verksamhet inom ackrediterat sjukhuslaboratorium. Det är även meriterande med goda kunskaper inom mjukvaror för laboratoriemedicin och laboratorieinformationssystem.

Din kompetens

Som person är du noggrann och strukturerad samt har ett trevligt bemötande och god samarbetsförmåga. Du besitter en förmåga att arbeta i projekt med andra yrkeskategorier på ett sjukhuslaboratorium. Du har en positiv attityd och ett flexibelt förhållningssätt till förändringar. Att ta egna initiativ och vara nytänkande är en naturlig del av din personlighet, likaväl som en tydlig kommunikation och en förmåga att fatta egna beslut. Vi söker dig som trivs med ett högt tempo och som kan arbeta mot långsiktiga mål men samtidigt ha en beredskap för att lösa akuta problem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, så stämmer det här in på dig så kan Akademiska sjukhuset vara den framtida arbetsplatsen för dig! 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%, på Klinisk kemi och farmakologi, Akademiska sjukhuset. Tillträde enligt överenskommelse, dock kan provanställning på 6 mån förekomma. Arbetet utförs i regel under kontorstid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt, 018-611 42 72
Facklig representant för Sveriges ingenjörer Anders Edström, 018-611 10 17

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.