Trafikcontroller

Sista ansökningsdag 2022-08-20
Arbetsplats Serviceresor
Förvaltning Trafik och samhälle
Referensnummer KTF14/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Att jobba hos oss innebär att underlätta vardagen för våra resenärer varje dag, och att möta behoven i ett växande län. Avdelningen för Serviceresor ansvarar för länets sjukresor och arbetar med uppdraget att samordna den särskilda kollektivtrafiken i länet. Avdelningen är under uppbyggnad och består idag av 3 medarbetare samt en tillhörande enhet med 12 anställda som ansvarar för beställning och trafikledning av sjukresor. Vi arbetar flexibelt och stöttar varandra i olika arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba på en arbetsplats med god arbetsmiljö, som ger utrymme för personlig och professionell utveckling.

Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker nu en kvalitetsmedveten controller till Serviceresor för att vässa vårt analys- och utvärderingsarbete. Välkommen till oss!

Ditt uppdrag

Din uppgift är att säkerställa kvaliteten i verksamheten genom att systematiskt följa upp de upphandlade trafikbolagens utförande, analysera resultaten och utifrån det driva interna och externa förbättringar. Du stöttar även i beställning och planering av trafik, administration i vårt planeringssystem samt kvalitetssäkring av tillgängliga data.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Följa upp kvalitetskrav i avtalen med upphandlade trafikbolag för verksamheten
  • Delta i arbetet med kravställning och upphandling av trafik för verksamheten
  • Sammanställa och analysera månadsrapporter samt skapa fakturaunderlag och avräkningar
  • Benchmarka med andra kollektivtrafikmyndigheter
  • Följa upp avdelningens interna verksamhetsmål

Arbetsuppgifterna utgår från verksamhetens behov och i rollen ingår även att stötta i övriga arbetsuppgifter på avdelningen. Du delar på arbetsuppgifterna tillsammans med en annan trafikcontroller.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med olika funktioner inom förvaltningen samt de trafikföretag som utför sjukresetrafiken på uppdrag av oss. På förvaltningen värdesätter vi teamet och ett gott samarbete där alla medarbetare jobbar för ömsesidig framgång. Vi är öppna och ser möjligheter hos varandra och utvecklar vår gemensamma kompetens genom att vara generösa med vår egen.

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis kvalitet, ekonomi eller statistik. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med kvalitetsuppföljning, administration och utveckling. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet av upphandling, avtalsuppföljning samt erfarenhet av den särskilda kollektivtrafiken. I och med att vår data behandlas i olika digitala verksamhetssystem behöver du ha god datorvana och förmåga att snabbt sätta dig in i olika system. Du är en skicklig Excel-användare och har du erfarenhet av planeringssystem för särskild kollektivtrafik/anropstyrd trafik är det meriterande.

Din kompetens

För att lyckas med uppdraget är du kvalitetsmedveten och har en god analytisk förmåga. Du har även förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både i skriftliga underlag och muntliga presentationer.

Som person är du noggrann, ansvarsfull och initiativtagande. Du kan driva förbättringsarbete och uppnå resultat både självständigt och i samarbete med andra. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra. Så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi vill också erbjuda våra medarbetare en flexibel arbetsplats. Därför ger vi dig möjligheten att välja mellan flextid eller förtroendetid, och möjlighet till att arbeta hemifrån.

I vårt kollektivavtal ingår bl.a. förmåner som:
• Tjänstepension
• Ett starkt försäkringsskydd
• Extra semesterdagar till dig över 40 år
• Tillägg vid föräldraledighet och sjukskrivning

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef, Ellen Åberg, 018-612 29 47, ellen.aberg@regionuppsala.se 
För Saco Monica Edling, monica.edling@akademiska.se 
För Vision Christina Nordlund, 018-612 29 07, christina.nordlund@regionuppsala.se 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Trafik och samhälle

Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst.