Distriktssköterska med inriktning Astma/KOL

Sista ansökningsdag 2022-08-31
Arbetsplats Enköpings Husläkarcentrum
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH331/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som är distriktsköterska, med utbildning inom Astma/Kol!

Varmt välkommen att bli del i vårt team där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med oss kollegor på Enköpings husläkarcentrum. Hos oss erbjuds du en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast, eller enligt överenskommelse.

Här på Enköpings husläkarcentrum arbetar vi för att ha en bra arbetsmiljö och nöjda patienter. Vår utgångspunkt är att tillsammans gör vi skillnad!
Vi ligger vackert till invid Gröngarns naturreservat i Enköping och har cirka 11 500 listade patienter och  60 medarbetare som arbetar i team.

I anställningen hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter som sköterska på vårdcentral innebär ett varierat arbete. Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak egen mottagning med utredning, utbildning och uppföljning av astma/KOL/allergi patienter samt telefonrådgivning och arbete i 1177-tjänsterna. Du arbetar i samarbete med övriga professioner. Vi arbetar aktivt med att förbättra patientflöden genom triagering och bokning till samtliga professioner. Är du rätt person för ett av våra projekt, kan deltagande i detta också bli aktuellt.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad distriktsköterska, med utbildning inom samt erfarenhet av astma/KOL-området. Tidigare erfarenhet från primärvård ses som meriterande.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du vara positiv, har ett flexibelt arbetssätt och ha en god förmåga att samarbeta med övriga i teamet, samtidigt som du har vana och drivkraft att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid förmåga att utveckla verksamheten tillsammans med övriga yrkeskategorier på mottagningen. Då vi arbetar mycket med digitala verktyg är god datorvana ett krav. 

Beroende på din arbetslivserfarenhet får du introduktion i verksamheten av en utsedd mentor som är en erfaren distriktssköterska samt vid behov även av vår handledande läkare. Det är viktigt för oss att du upplever dig trygg i din profession i mötet med patienterna. Patientmötet hos oss ska präglas av ett personcentrerat synsätt, som du introduceras i om du inte inhämtat den kunskapen tidigare.

Det är viktigt för oss att du är positiv, har ett flexibelt arbetssätt och god förmåga att samarbeta med övriga i teamet, samtidigt som du har vana och drivkraft att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att utveckla verksamheten tillsammans med övriga yrkeskategorier på mottagningen.

Vår verksamhet

Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala och ligger centralt i anslutning till Lasarettet i Enköping. Till verksamheten hör även en filial i Fjärdhundra.  Vi har ett bra utbyte med lasarettet och i anslutning till oss finns en jourmottagning. Våra patienter kommer från både tätort och omkringliggande landsbygd. 

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef Alexandra Källman på alexandra.kallman@regionuppsala.se, 076-496 36 45 eller Anna Svedberg på anna.svedberg@regionuppsala.se, 0171-417300.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 31 Augusti. I din ansökan bifogar du kopia på yrkeslegitimation och andra relevanta bilagor. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.