Kurator

Sista ansökningsdag 2022-08-28
Arbetsplats Svartbäckens vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH340/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till oss på Svartbäckens vårdcentral!

Vi söker dig som är kurator och som vill vara en del i vårt team och utvecklas tillsammans med oss. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde under oktober månad, eller enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner som gör skillnad, läs om dem här. Vid sidan av din individuella utvecklingsplan erbjuder vi regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med psykosocial ohälsa för vuxna över 18 år som inte kräver specialistpsykiatrins resurser. I det arbetet ger du stöd och rådgivning för att stärka patientens resurser att hantera sin livssituation såsom kris och sorgebearbetning. Du arbetar med individuell psykosocial kartläggning och stödjer patienten med navigering bland samhällets olika stödresurser.

I arbetet ingår även uppdraget att vara rehabiliteringskoordinator på cirka 50%. Här är du en viktig funktion för patienter som redan är eller som kommer att behöva bli sjukskrivna. Uppdraget handlar om att koordinera insatser internt på vårdcentralen och externt med tex arbetsgivare, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten.

Stresshantering i gruppform kan komma att ingå i tjänsten och då kommer du att genomföra det tillsammans med dina kollegor i andra professioner på vårdcentralen. Även konsultation till kollegorna på vårdcentralen är ett viktigt inslag i arbetet.
Det psykosociala teamet på vårdcentralen består av 3 psykologer och 2 kuratorer. 

Vår verksamhet

Svartbäckens vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och är en av länets största vårdcentraler. Vi ligger centralt i Uppsala och har i dagsläget 19 600 listade patienter tillsammans med våra filialer i Bälinge och Björklinge och är ungefär 75 medarbetare. Alla yrkesområden finns representerade hos oss och tillsammans erbjuder vi alla tjänster inom vårdcentralens uppdrag. Våra patienter är både unga och äldre som bor i området eller i omkringliggande landsbygd och det gör vårt arbete både omväxlande, stimulerande och utvecklande. 

Din kompetens

Vi söker dig med socionomexamen och vi vill gärna att du är legitimerad kurator eller är i ansökningsprocessen för legitimation. Du ska ha god erfarenhet av psykosocialt arbete och vi ser gärna att du har erfarenhet från primärvård. Det är meriterande om du har kunskap om försäkrings- och rehabiliteringsmedicin samt om olika stödfunktioner i samhället.

Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du är flexibel i ditt arbetssätt och har stor initiativförmåga. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete och kan leda dig själv. Du ska ha en vilja att utveckla verksamhet och samarbetsformer, såväl inom som mellan vårdcentraler och våra vårdgrannar.

Vill du veta mer?

För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Mattias Petersson, tel 072 - 2078383 eller verksamhetschef Karin Gustafsson Norring, tel 076 -140 33 53.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis, legitimation, meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.

Vi vill ha din ansökan senast 28:e augusti. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer kommer att ske löpande under processen.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.