Utbildningssjuksköterska infektionsmottagningen

Sista ansökningsdag 2022-08-19
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS962/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Infektionsmottagningen består av Akutmottagningen för infektionssjukdomar och infektionsmottagning 2. Infektionsmottagning 2 är en tidsbokad mottagning där patienter med bl.a. tuberkulos, hepatit, HIV, MRSA och stickskador söker. Akutmottagningen för infektionssjukdomar har sex slussrum och tre vanliga rum. Här möter vi patienter med olika infektionssjukdomar det kan vara svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar, immunbristsjukdomar mfl.. På infektionsmottagningen arbetar flera olika yrkeskategorier tillsammans för att ge våra patienter den bästa vården.

Verksamhetsområde infektionssjukdomar står inför en spännande utvecklingsfas och nu vi söker vi fler engagerade medarbetare som är redo att tänka nytt och har en vilja att vara med och påverka. Vi vill satsa på utbildning av våra medarbetare och en utveckling av verksamheten, allt i syfte att ge våra patienter den senaste och bästa vården. Vi söker en erfaren sjuksköterska som brinner för utbildningsfrågor.

Ditt uppdrag

Att vara utbildningsansvarig sjuksköterska på infektionsmottagningen innebär att du kommer vara del i en organisationsförändring som värderar utbildning och kompetensutveckling bland personalen. Ditt främsta uppdrag är att genomföra analys av kunskapsbehov, initiera och utföra åtgärder samt utvärdera dess effekter. Du planerar och organiserar utbildningsinsatser, gör omvärldsanalyser och säkerställer att utbildningsnivån inom infektionsmottagningen är av hög kvalitet. På infektionsavdelningen finns utbildningssjuksköterskor som du samarbetar med.

Du kommer ha ett nära samarbete med kvalitetssjuksköterska, chefer, läkare och personalen.. I uppdraget ingår 50% klinisk tjänstgöring, dels för att upprätthålla aktuella sjuksköterskekunskaper men också för att säkerställa att utbildningsnivån är i linje med verkligheten.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med goda kunskaper i basal och specifik omvårdnad samt goda kunskaper i handläggning av akut sjuk patient. Det är meriterande om du har akut- eller infektionserfarenhet och/eller av arbete med utbildningsfrågor. Du har god datorvana och kan hantera Word, Excel och Power Point. Har du en specialistsjuksköterskeexamen inom relevant område så ser vi det som meriterande.

Din kompetens

Du gillar teknisk utrustning och tar dig an ny teknik och nya rön på ett naturligt sätt. Du har en förmåga att behålla lugnet i akuta situationer och när det råder hög arbetsbelastning. Du är van att arbeta självständigt och kan arbeta med både ett kort- och långsiktigt perspektiv. Du är organisatorisk och pedagogisk i ditt arbetssätt, är bra på att bygga relationer och inspirerar och motiverar dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska där på 50% av tiden förläggs som utbildningsansvarig.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kom gärna på besök eller ring, så berättar jag mer!
Avdelningschef Anette Nilsson, 018/611 53 70
Facklig kontaktperson Vårdförbundet Amelie Lidén, 018–611 56 29

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.