Specialistsjuksköterska, koordinatorsuppdrag till rättspsykiatriska enheten

Sista ansökningsdag 2022-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS773/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för psykosvård och rättspsykiatrisk vård är specialiserat mot behandling av schizofreni och schizofreniliknande psykoser, samt psykiatrisk rehabilitering. Verksamhetsområdet omfattar både öppen- och slutenvård, med särskild enhet för vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV), som idag består av en vårdavdelning och en öppenvårdsmottagning. Årskiftet 2023/24 flyttar vi till nybyggda lokaler i Jälla. Vi utökar då verksamheten till två vårdavdelningar med säkerhetsklass 2 & 3 samt en öppenvård.

Rättspsykiatriska enheten vårdar patienter som dömts för brott, överlämnats till rättspsykiatrisk vård och är i behov av psykiatrisk vård. Detta innebär att vi tar emot patienter med olika diagnoser och skiftande psykiatriska tillstånd. På enheten arbetar vi utifrån ett långsiktigt perspektiv vilket innebär att vi följer patienter ut i samhället. Vården omfattar omvårdnad, farmakologisk behandling, psykoterapi med brottsbearbetning och pedagogiska insatser.

Vi söker Dig som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla vården för patienter på Rättspsykiatriska enheten. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats med starkt fokus på omvårdnad, vårdinnehåll och utveckling. Vi tar tillvara på innovationer och idéer, och arbetar aktivt mot vår vision: ”Att leverera Sveriges bästa rättspsykiatriska vård, varje dag, dygnet runt!”

Tjänsten avser en heltid dagtidstjänst på den rättspsykiatriska enheten, men med huvudplacering på den rättspsykiatriska öppenvårdsmottagningen.

Arbetsuppgifter

Som specialistsjuksköterska på vår öppenvård:

-Ansvarar du för att planera och genomföra individuellt anpassad omvårdnad och rehabilitering för mottagningens patienter genom mottagningsbesök eller hembesök.
- Omvårdnadssamtal med fokus på ovanstående.
- Arbeta med omvårdnad som skapar förutsättningar för att inte återfalla i allvarlig brottslighet.  
- Kontakt med närstående.
- Tätt samarbete med boenden och dess personal. Handledning till boendepersonal kan förekomma.  
- Genomföra behandling i nära samarbete med ansvarig läkare.
- Samordnar du vårdinsatser för patienter mellan vårdgrannar (socialtjänst, primärvården, remittenter och övriga verksamheter inom Akademiska)
- Administrerar du läkemedel och genomför provtagningar.
- Medverkar du i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övrigt forsknings- och utvecklingsarbete.
- Har du tillsammans med enhetens övriga specialistsjuksköterskor ansvar för omvårdnadsutveckling, handledning samt kvalitetsutveckling. En ledande roll i vårt arbete med omvårdnadsronder.
- Handleder och arbetar du tillsammans med övrig omvårdnadspersonal för ett visst antal inneliggande patienter för att kunna skapa bärande relationer inför patientens övergång till öppenvård.
- I uppdraget som en av enhetens koordinatorer har du ett nära samarbete med de rättspsykiatriska kliniker som enheten köper vård ifrån.
- Deltar på vårdplaneringar samt följer utvecklingen för de patienter som vårdas utanför regionen.  
- Deltar i utformandet av vårduppdrag för patienter placerade på annan ort.
- I samarbete med enhetens MLA samordna placeringar samt bedöma vilka patienter som kan vara aktuella att ta till enhetens egen vårdavdelning för fortsatt vård inom klass 3.  

Dina kvalifikationer

Leg sjuksköterska med specialistutbildning inom psykiatrisk vård. Erfarenhet av rättspsykiatri samt magister eller masterexamen är meriterande. Rättspsykiatriska enheten arbetar för att utveckla omvårdnad med differentierade arbetsuppgifter. I tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Inför anställning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning, 100%. Tillträde enligt överenskommelse. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Maria Bruhn Lundblad, 018-611 22 26
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänta inte med att skicka din ansökan då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Sista ansökningsdag 2022-06-30.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.